Nissan Micra 12: Inhouden/afslaan

Bouwjaar: 1992


Wij hebben een Nissan Micra in onderhoud die regelmatig afslaat, zowel koud als warm en dan ook onregelmatig loopt als hij net niet afslaat. Op het moment dat dit optreedt CO gemeten, dit is dan te laag met een veel te hooge lambda waarde, (dus te arm). Regelnaald is al eens vervangen, na twee keer starten kan hij ineens wel weer goed lopen, ook wil hij wel eens niet op toeren komen, zodat je bij een stoplicht niet weg kan komen.Lambda sensor gekontroleerd (werkt ook niet bij stationair lopen), ontsteking gewisseld, EGR klep gereinigd, doch dit alles heeft het probleem nog niet opgelost. Het lijkt of het euvel zich erger voordoet als er net getankt is..

Weet iemand een oplossing??

Het is overigens een MA12 motor met electronisch geregelde carburateur.

ernst2884

Geplaatst door ernst2884 (0) PRO , lid sinds 22 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Micra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Michel7773 (0) PRO, 19 jaar geleden

Hoe hoog is het co voor de kat, dit kun je meten in de egr pijp met de stekker van de regelsproeier los).

Gerhard3597 (0), 19 jaar geleden

is de weerstand van de sproeier wel goed(moet ongv. 40 ohm zijn) vacuumverbindingen controleren aan de carburateur,als er een paar niet op de juiste plek zitten heb je ook klachten nl. succes

ernst2884 (0) PRO, 19 jaar geleden

Na controle van CO bleek dit iets te laag te zijn, na correctie tot 5% werden de klachten wel veel minder en is nu goed met de auto te rijden,ik heb alleen het idee dat alles nog niet 100% is, maar voorlopig gaat het weer goed. Met dank voor de oplossingen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Micra of stel zelf een nieuwe vraag.