Nissan Micra: Enigne lamp knippert, auto start niet

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.0

Sinds een aantal weken begon mijn engine lamp te knipperen tijden het starten, hierdoor startte de auto niet.
Bij een 2x of 3x startte hij wel, uiteindelijk kwam dit probleem steeds vaker voor waardoor de auto op een gegeven moment helemaal niet wou starten.
Uit laten lezen bij de garage en gaf aan motormanagementprobleem(sleutel, transponderring) reservesleutel geprobeerd probleem bleef.
Alle connectoren los gehaald en weer terug gezet probleem bleef, ook accu los gehaald voor een hele dag maar ook bleef het probleem.
een compleet 2e hands motormanagementsyeteem aangeschaft en aangesloten maar ook nu bleef het probleem.
Alles weer terug gezet met het origineel systeem en auto startte weer. Voor alle zekerheid nog een x het andere systeem aan gesloten en engine lamp begon weer te knipperen en dus weer niet starten. Wederom de originele set terug gezet en auto startte weer.
Maar na een paar dagen kwam het probleem weer terug dus, engine lamp weer knipperen en auto weer niet starten.
Help wie weet wat er aan de hand is, auto 7 maanden geleden gekocht bij de garage maar die kunnen me niet meer helpen.

dejajugi

Geplaatst door dejajugi (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Micra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Nissanwielmonteur (0) PRO, 9 jaar geleden

Logisch dat de motor niet start met de andere computer. De immobiliser en de ecm die kennen elkaar niet.
Grote kans dat jou klacht in de immobiliserunit zit.

Hoezo kan de garage je niet neer helpen??

dejajugi (0), 9 jaar geleden

Okay, bedankt! vooralsnog staat hij bij de garage gaf aan dat het te veel tijd kostte en alles buiten de garantie(begrijpelijk) viel. Zelf hebben ze het managementsysteem uit gesloten, hij geeft vonk en met spuitbus rechtreeks op luchtinlaat inblazen start hij wel. Dus het probleem lijkt zich te isoleren in het injectiesysteem? Als het immobiliser unit niet werkt vonkt hij dan niet of geeft hij geen benzine af..of beide niet?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Micra of stel zelf een nieuwe vraag.