Nissan Micra: Moeite met afstellen stationair toerental

Bouwjaar: 1994, Motorcode: 1.0L

Hallo,

Het toerental van mij micra is te laag. Als hij warm is en stationair draait hoor je gewoon dat hij moeite heeft om te blijven lopen. Nu wil ik het stationair toerental ietjes naar boven brengen.

Ik dus netjes mijn vraagbaak erbij gepakt en gedaan wat daar stond. Motor uit, stekker smoorklepsensor los. Motor starten, schroefje stellen, en ja hoor het toerental ging netjes omhoog. Er was maar een heel klein beetje nodig om hem mooi te laten lopen.

Affijn, ik motor weer uit gezet, stekker aangekoppeld en toen bedacht dat ik hem nog even wilde starten om te controleren. En daar komt het, het toerental was net zo laag als voorheen en hij liep weer moeizaam.

Nu heb ik ter controlle het toerental even heel erg hoog afgesteld met bovenstaande methode. Maar zodra ik de stekker weer aankoppelde en de motor starten liep hij exact even laag als voorheen. Ik krijg het stationair toerental dus niet omhoog. (Tenminste, niet als de stekker erin zit, en dat lijkt me wel handig voor tijdens het rijden).

Wat verder opvalt is dat wanneer ik een tikkeltje gas geef, of de smoorklep verdraai, het gat tussen stationair toerental en het toerental waar hij op mikt enorm groot is. Met als gevolg een EXTREEM gevoelig gaspedaal. Ik hoef er maar naar te kijken en hij geeft je een trap in je rug..

Tenslotte valt me op dat de smoorklepsensor alleen goed lijkt te zitten als deze helemaal naar rechts gedraaid is. Ik kan hem hooguit 2 millimeter verdraaien en dan meteen gaat het gas erop.

Dus ehm:
Wat heb ik nou precies afgesteld?
Hoe stel ik het stationair toerental dan wel af?
Hoe kan ik het gat tussen stationair en smoorklep open kleiner maken?
Is het normaal dat de smoorklepsensor zo ver naar een kant gedraaid zit?

Hoop dat jullie me kunnen helpen :)

NavyBlueBoss

Geplaatst door NavyBlueBoss (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Micra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

C.Jonker (0) PRO, 9 jaar geleden

Stationair toerental word automatisch bij geregeld daar hoed je niks aan te doen.
Te laag toerental kan komen door vervuiling van het stationair circuit of bv een foute meting van de temperatuur of toerental.
Even langs de Nissandealer gaan is dan ook mijn advies. Dit is gokken zo.
Ik zou wel alles terug zetten zoals het was, want normaal verstel je daar niks aan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Micra of stel zelf een nieuwe vraag.