Nissan Micra: Storing in motormanagement zonder foutcode en afslaan tijdens ri

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2

Ik ken een jonge vrouw en zij heeft een Nissan Micra. Het is een klein luxe ding uit 2004 (dat autootje...) met een brandend lampje van het motormanagement. Op de display staat iets van 'Neem contact op met de dealer'. Ze had dit eerder gehad maar er kwam geen foutcode uit toen de computer werd uitgelezen bij de dealer, zo vertelde ze. Vervolgens bleek na het uitlezen het lampje ook uit te zijn dus heeft ze er verder niets meer mee gedaan. Nu had ze afgelopen week tot 2x toe dat het wagentje spontaan afsloeg tijdens het rijden naar haar werk...

Ik ben eens gaan kijken en ontdekte alleen een lekkende carterpan (klein plaatje olie eronder, ter grootte van een 2 euro muntstuk).
Voor de zekerheid heb ik ook de bougies nagelopen, allemaal witgrijs en kurkdroog verder. Ook alle stekkertjes van boven op de motor liggende sensors en apparatuur los gemaakt, nagekeken op vervuiling of draadbreuk o.i.d. en ik vind niets, dus weer vast gezet. Daarbij ontdekte ik aan de achterzijde van de motor (onder de luchtfilter bovenin) 4 aansluitingen op rij met een metalen halve buis erover. Ik denk de injectoren? Toen ik de aansluitingen één voor één losmaakte en bekeek, bleken de meest linkse 2 (passagierszijde) op de contacten licht besmeurt met olie. Ik heb ze gereinigd met WD40 spray en droog gemaakt. Daarna terug gezet. Auto liep en loopt verder goed, maar nu brand het motormanagement lampje weer...

Wat mij wel opviel (dit was de eerste Nissan die ik onderzocht heb, ik ben meer Ford en Fiat man) is dat bij het stationair draaien dit niet continue stabiel verloopt. Er klinkt elke 30 seconden een klik, dan gaat het toerental iets omhoog of omlaag (weet ik niet meer) en direct daarna weer terug naar hoe het ervoor was. Is dat normaal?
Het motorblok is op het carter lekje na, kurkdroog (koppakking en kleppendeksel ook). Oliepeil is goed en olie heeft juiste kleur. Koelvloeistof staat goed op peil.

Ik hoor graag wat jullie mij kunnen vertellen hierover! Bedankt daarvoor.

Arno Streekvos

Geplaatst door Arno Streekvos (5) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Micra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Nissanwielmonteur (0) PRO, 9 jaar geleden

Ik ben geen helderziende maar wat ik je wel kan vertellen u dat als het lampje gaat branden er zeker een opgeslagen storing in.

Arno Streekvos (5), 9 jaar geleden

Bedankt voor uw reactie.
Als de Nissan dealer zegt dat er geen storing uit komt? Moet ze dan aannemen dat de dealer het mis heeft en naar een ander gaan?

Nissanwielmonteur (0) PRO, 9 jaar geleden

Je hebt mail.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Micra of stel zelf een nieuwe vraag.