Nissan X-Trail: Extreem Olieverbruik

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Na een groote beurt met Apk bij een universeel garage is de olieverbruik gigantisch gestegen, momenteel 0,5 liter bij 148 km. Bij Olie 10W40 was de verbruik nog hoger 1 liter bij 180 km. Momenteel wordt 5W30 gebruikt. Er is geen lekkage, althans buiten de motor. Geen oliedruk verlies, compressie is goed. Auto rijdt goed bij warme of koude motor. Geen rookwolk bij rijden. De garage staat met de handen in het haar en ik met een kater. Wat kan de oorzaak zijn?

fswaria

Geplaatst door fswaria (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan X-Trail? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Santa (0), 17 jaar geleden

0,5 liter op 148 km. is idd een veel te hoog olieverbruik. 1 liter op 180 km. is idd zeer extreem te noemen.
Wat voor soort olie werd er eerst gebruikt? Minerale motorolie of synthetische?
Hoe zien de bougie's eruit na een lange rit? Indien er uitwendig geen olie te zien is moet het blok deze dus verbranden.
Misschien via de carterontluchting...?

fswaria (0), 17 jaar geleden

Zoals gezegd eerst werd 10W40 gebruikt, daarna 5W30. Bougies zijn gecontroleerd terwijl de compressie is gemeten. De luchtfilter is reeds vervangen voor een originele.
Ander suggesties?

Hendrik4290 (0) PRO, 17 jaar geleden

Wat is er allemaal gedaan bij die grote beurt?
Zo een hoog verbruik heeft niets met olie te maken, er moet iets verkeerd gedaan zijn.

Santa (0), 17 jaar geleden

Daar LIJKT het wel op maar daar ga ik nu eerst nog maar even NIET van uit.
Tenzij er NAAST de standaard grote beurt nog ANDERE, INGRIJPENDE reparaties zijn uitgevoerd...

fswaria (0), 17 jaar geleden

Normale grote beurt, niets extra's. Garage gaf ook geen bijzonderheden aan. Eergister is op verzoek van de garage iemand van Elf (olie leverancier) geweest en heeft met een camera in de motor gekeken. Niets kunnen ontdekken. Tevens hebben zij een olie monster genomen en naar en lab in België gestuurd. Uitslag moet volgen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan X-Trail of stel zelf een nieuwe vraag.