Nissan Note : geen druk op koppeling pedaal

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1,4

hallo,

van een nissan note hebben we de koppeling vervangen samen met de cilinder die in de bak zit. bij het ontluchten is ook meteen het rem systeem gedaan. aangezien de vloeistof aan vervanging toe was.. hier ging echt wat mis en het hele reservoir was leeg gegaan.

na het opnieuw ontluchten hadden we druk op het pedaal. zowel rem als koppeling deden het goed..
de dag erop komt de auto terug, geen koppeling druk meer. weer ontlucht, gewoon weer druk,

na uurtje rijden, weer alle druk van de koppeling weg. je moet echt 10 keer pompen wil je normaal kunnen schakelen.
misschien dat hij ergens op een leiding lucht pakt.. dus alle 0-ringen vervangen.. maar dat hielp niets.
ook de cilinder bij het pedaal vervangen en zelfs dat heeft niet geholpen.

het is net of dat als je de rem gebruikt, je een soort vacuüm krijgt en het de vleoistof bij de koppeling uit dat gedeelte van het systeem trekt..

de rem blijft wel goed op druk.

iemand een idee wat het is en hoe het op te lossen is?

jblankevoort

Geplaatst door jblankevoort (0) PRO , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Note? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

Ralf_Jensen (0) PRO, 9 jaar geleden

Paar keer vrij vlot pompen met het pedaal (koppelingspedaal), onderin houden, en dan iemand de ontluchtingsnippel losdraaien. Weer vastdraaiden, en dan opnieuw hetzelfde. Dit handeling kan je een halve liter remvloeistof kosten, maar werkt wel.. ........ succes

jblankevoort (0) PRO, 9 jaar geleden

Hallo. Heb dat dus gedaan. Ook opnieuw. Dacht misschien te weinig gedaan. Druk kwam weer terug. Mee gereden. Binnen stad niets aan de hand. Echt fijne auto.. maar zodra je op de snelweg bent. Verliest hij alsnog druk. Binnen 20 km kan je al gewoon niet meer normaal schakelen en moet je de koppeling eerst een paar keer pompen voor hij weer wil schakelen

Ralf_Jensen (0) PRO, 9 jaar geleden

Verlies je remvloeistof ?

Nissanwielmonteur (0) PRO, 9 jaar geleden

Op de juiste manier ontlucht door de leiding 5mm terug te trekken uit de koppelingscilinder??

jblankevoort (0) PRO, 9 jaar geleden

Ik verlies geen remvloeistof. Dat weet ik zeker. Hadden een lijtje gezwt op het reservoir. Intluchten is goed gedaan. Komt echt geen lucht meer uit. Maar hoezo heb ik in de binnenstad wel de hele tijd normaal deuk. Maar zodra ik de snelweg raak. Zakt het langzaam weg. Of is er iets in me remsysteem wat een vacuum veroorzaakt en te veel vloeistof terug teekt? Is maar een idee. Zelf weet ik echt geen iplossingen meer voor dit probleem

jblankevoort (0) PRO, 9 jaar geleden

Cilinder in de bak is vervangen. Cilinder bij het pedaal is vervangen.. nu zie ik nog wel een ander zwart ding zitten. Als je de leiding volgt vanaf de cilinder bij het pedaal gaat het daar in en dan verder naar de cilinder in de bak. Is dat een soort terug slag ventiel ofzo? Dat die niet goed is?

jblankevoort (0) PRO, 9 jaar geleden

Heb wel foutmelding c1180. Iets met abs. Maar wat het precies is. Zegt onze computer niet.

jblankevoort (0) PRO, 9 jaar geleden

Probleem is waarschijnlijk gevonden. Een bedrijf waar wij soms mee samen werken. Wist te vertellen dat een note gewoon een debiel systeem heeft om te ontluchten. En dat hetbonwijs lang duurt voor de lucht eruit is. Als je denkt dat je goed ontlucht hebt. Zit er nogsteeds lucht in.. hij zei om er gewoon ruim een liter onder druk er doorheen te halen.. dit dus gedaan.. klant is nog niet terug geweest. Dus nu maar even duimen.

jblankevoort (0) PRO, 8 jaar geleden

Nou. Hwt probleem blijft. Dachten dat het gedeelte in de bak misschien niet goed was. Die vervsngen voor weer een ander. Maar ook dat was geen oplossing.

We hebben het systeem gesplitst. En het zit echt in het koppeling gedeelte.

Ik verlies geen vloeistof. Maar het is net of er steeds opnieuw lucht bij komt. En dat komt er ook. Maar we kunnen niet vinden waar. Alle ringetjes op de lijsingen zijn vervangen.

gnetter (0) PRO, 7 jaar geleden

Oplossing gevonden.
Al een tijd geleden(gelukkig voor de klant).
Blijkbaar werkt het systeem niet met aftermarket onderdelen.

Originele cilinder in de bak gezet en probleem was meteen weg.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Note of stel zelf een nieuwe vraag.