Nissan Almera: geen trekkracht meer

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600

Hallo,
ik heb een probleem met mijn auto en ik kan niet ontdekken waardoor het komt. Mijn auto heeft een verminderde trekkracht, op de vlakke wegen gaat het nog wel maar de top snelheid komt niet boven de 130 km. Het probleem is nog veel groter toen ik door de bergen reed afgelopen vakantie, met een top van 70 km ben ik over de brenner gereden(niet erg prettig). Ik hoor bij de achterdemper veel geluid(lucht ofzo) en dat is alleen als ik rij, sta ik stil dan hoor je dat geluid niet. (achterdemper is wel heel en luchtdicht) Ook loopt de temperatuur op als je de airco aan doet(nog meer belasting) maar ook als je een tijdje ''hard'' probeert te rijden. De zelfdenkende vin slaat wel keurig aan en er zit genoeg koelvloeistof in het systeem.Ik heb ook geen olie verbruik die afwijkt ofzo. Ik zelf denk dat het probleem veroorzaakt wordt door de katalysator(verstopt) of een inwendige kapotte achterdemper. Misschien weet er iemand hoe je de katalysator kan testen of zo. Als de motor stationeer draait loopt hij mooi en zit er geen hik in ofzo.
De motor heeft 221000 km gelopen.

Nou na een paar uur zoeken heb ik het probleem gevonden of eigenlijk gezegd 2 problemen. Mijn slangetje van de vacuumklep was totaal vergaan, deze vervangen en het probleem was eigenlijk al wat minder. Uit eindelijk bleek ook de achterdemper inwendig defekt, deze vervangen en de auto rijdt weer als een zonnetje.
Bedankt voor de reacties.

gvbmetro

Geplaatst door gvbmetro (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Almera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

dupl-u-19054-5dd14a44697fb+kosopoel (0) PRO, 15 jaar geleden

Komt er uit de achterdemper wel genoeg uitlaatgas?
Het is even wat werk maar je zou kunnen proberen de uitlaat te verwijderen en dan in de katalystor te kijken of je nog het normale honingraatpatroon ziet.
Dan kun je met de katalysator verwijderd de auto even starten (oordoppen op) om te zien of je dan aanmerkelijk meer uitlaatgasdruk hebt.
Overigens komt de beschrijving van je probleem wel overeen met een verstopte katalysator dus het zou heel goed kunnen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Almera of stel zelf een nieuwe vraag.