Nissan Primera: handremlampje blijft branden

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 TD

Het lampje van de handrem blijft branden, er zit voldoende remolie in het reservoir, de vloeistofcontroleschakelaar bovenop het reservoir werkt goed, ook heb ik de schakelaar op de handrem gecontroleerd, maar geen probleem gevonden.
Weet iemand raad?

pluto9150

Geplaatst door pluto9150 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Primera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Nissanwielmonteur (0) PRO, 14 jaar geleden

Hallo,

Grote kans dat je een vacuumlek hebt. De rembekrachtiger werkt op vacuum en dat vacuum komt vanaf een pomp die achterop de dynamo zit of aan de achterkant van het motorblok aan de riem die de brandstofpomp aandrijft. Onder de motorkap zit achter het rempedaal een vacuumtrommel. Deze is rond en zwart. Er zit een rubberen slang aan en die volg je terug richting de vacuumpomp. Ergens kom je dan een slangetje of een dopje tegen wat verdroogt of weg is. Ook heb je kans dat de schakelaar die het lampje laat branden defect is. Maar dat zal dan voor mij de eerste wezen.

Succes met zoeken.

Ton

pluto9150 (0), 14 jaar geleden

Hallo, Ton
Ik ben meteen gaan kijken, de vaccuumpomp zit bij de brandstofpomp en het slangetje dat van de pomp naar de schakelaar loopt was inderdaad verdroogt en er zaten scheurtjes in.
Ik heb er een nieuw slangetje opgezet en hij werkt weer zoals het moet.
Hartstikke bedankt voor je advies.

Bert.

Nissanwielmonteur (0) PRO, 14 jaar geleden

Graag gedaan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Primera of stel zelf een nieuwe vraag.