Nissan MICRA: Hoog brandstofverbruik, loopt onregelmatig stationair en terugke

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: CR12, Motorinhoud (cc): 1300, Vermogen (kw): 59

Goedemorgen,

Mijn vriendin heeft een Nissan Micra 1.2 van bouwjaar 2003 sinds Oktober 2017. Toen we de auto hebben gekocht liep de auto stationair onregelmatig en ging het motorlampje branden. Ik dacht dat het maar een kleinigheidje kon zijn. Ik heb de auto uitgelezen en gaf de foutcode: p0171 brandstof arm bank 01. Ook kwamen we er naar een paar dagen achter dat de auto een extreem hoog brandstof verbruik heeft. Er word hoofdzakelijk autobaan gereden en kan maximaal 400km rijden.

Nu ben ik op internet gaan zoeken en kom veelal het probleem tegen dat het de luchtmassa meter zou zijn. Echter zit deze vast in het gasklephuis en is dus niet los te vervangen. Ik heb er ondertussen een ander gasklephuis op gezet en het probleem blijft.

Kan iemand mij verder helpen wat de mogelijke oorzaak kan zijn?

Alvast bedankt voor jullie reactie!

Wesley84

Geplaatst door Wesley84 (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Micra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

oldford (0) PRO, 6 jaar geleden

De combinatie van de foutmelding brandstof te arm en een extreem hoog verbruik doet mij vermoeden dat het probleem aan de uitlaatkant zit. Iets verstoord het signaal van de voorste lambdasonde. Deze geeft arm aan, terwijl het mengsel rijk is.
Dit is met een 4-gas test eenvoudig aan te tonen.

De oorzaak kan zijn een defecte lambdasensor of een lek in de uitlaat in de buurt van die sensor.

Nissanwielmonteur (0) PRO, 6 jaar geleden

Mogelijk komt het door de achterste lambdasensor.

Als je daarvan de stekker loshaalt, bij oliefilter, hoe gaat het dan??

Wesley84 (0), 6 jaar geleden

Bedankt voor jullie reactie!

Begin van de week de foutcode gewist en tot vandaag zonder problemen gereden. De tank was bijna leeg en opeens springt het motor lampje weer aan en begint de auto weer veel te verbruiken. Ik zou bijna denken dat er rotzooi in de tank zit wat het probleem veroorzaakt. Net de auto weer uitgelezen en dezelfde fout code.

Van het weekend wil ik eens proberen met de stekker loshalen van de Lambda sonde.

Als iemand anders nog ideeën heeft hoor ik het graag.

Nissanwielmonteur (0) PRO, 6 jaar geleden

Kijk eens in de tank of er geen roest van de vulhals inzit.

himdy01 (0), 5 jaar geleden

Ik had het zelfde probleem. Bij mij is opgelost door het vervangen van achterste lambda sonde.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Micra of stel zelf een nieuwe vraag.