Nissan Almera: inhouden

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.5i

Hallo ik heb hier een nissan almera 1.5 waarvan de klant klaagde dat de auto niet op het gas reageerde en afsloeg.
De auto uitgelezen en mee proefgereden geen fouten en geen klacht, de auto opgehaald de klant ongeveer 150 km gereden en toen deze nog een 3 km moest begon deze te kuren. Ik heb met de auto gereden hier zat een uur tussen nog geen probleem maar na 15 km begon de auto te kuren met de tester in de auto kon ik meetwaardes meten wat mij opviel was dat de lambda spanning 0 was terwijl de inspuitpuls goed was 11 ms.
De auto geeft de volgende klacht de auto liep goed tot plots het vermogen wegviel en de auto begint te snukken en soms duurd het nog langer en sloeg de auto af maar door het rollen slaat deze meteen aan.
Kent mischien iemand dit probleem.
groeten mark

markie

Geplaatst door markie (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Almera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

geen dichte uitlaat

hans46 (0) PRO, 14 jaar geleden

Luchtmassameter?

markie (0) PRO, 14 jaar geleden

een dichte uitlaat geloof ik niet want dan zou deze koud ook niet goed lopen.
Waarom is de lamda waarde arm, luchtmassa meter zou wel kunnen maar valt die soms compleet weg ik ken alleen het probleem van verkeerde waardes en dan heb je vermogens verlies, deze auto trok niet meer
groeten mark

JEROEN5326 (0) PRO, 14 jaar geleden

Markie,

Kijk eens naar de kettingspanner; deze mag niet verder uitsteken dan 10mm(max!!) Is 'ie verder, dan is je dis.ketting uitgerekt en dient vervangen te worden.

Jeroen

markie (0) PRO, 14 jaar geleden

De auto binnen gehad en voorraan begonnen met benzine druk meten i.v.m lambda waarde.
Op het moment dat de auto slecht ging lopen viel de benzine druk weg.
Ik heb de spanning op de pomp gemeten deze was accu spanning vanaf het moment dat ik achter op de stekker gemeten heb is het probleem niet meer voorgekomen.
Ik heb de stekker aan de pomp goed zuiver gemaakt en de klant probeerd de auto,
Groeten mark

Kennos (0) PRO, 14 jaar geleden

Heb dit reeds voorgehad met een K12 (achterste lambdasonde), en een P11. Lambdasonde vervangen.
Na het vervangen eens stevig doorrijden, met uw Consult controleren dat de berekende lambdawaarde goed schommelt tussen lean en rich wanneer je gas geeft, gas lost, of constant toerental.
Probleem was bij mij opgelost.

Ook eens voorgehad met een P11 facelift dat deze begon te snokken, en opeens dan toch doortrekken, schommelen op stationair, soms stilvallen bij afkomen van versnelling net voor stilstaan aan bv rode lichten, bij deze was het dan de LMM

Gewoon eens ter info

Greetz

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Almera of stel zelf een nieuwe vraag.