Nissan Almera Tino: Tochtstrip komt uit ventilatie-opening

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2

Uit mijn ventilatie-openingen bij de voorruit komt regelmatig een stukje tochtstrip van ongeveer 10 cm. Zonder problemen kan ik dat verwijderen. Recentelijk kwamen er twee grotere stukken van 25 cm uit de ventilatie openingen. Ook deze stukken kon ik er gewoon uitpakken.

Mijn vraag is: waarvoor dient deze tochtstrip en kan het problemen geven als er geen tochtstrip aanwezig is? Ter informatie: het dashboard geeft geen rammel geluiden; ventilatie en verwarming werken prima.

Enrico-r

Geplaatst door Enrico-r (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Almera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jan T (25) PRO, 14 jaar geleden

ik vermoed dat het een afdichting is van de leiding die los gekomen is.
dar hoef je niks aan tedoen en kan ook geen kwaad.
het enigste is misschien dat er iets lekkage op een aansluiting is maar goed daar merk je toch niks van.

groetjes jan.

Nissanwielmonteur (0) PRO, 14 jaar geleden

Die tochtstrips zitten als afdichting op de kleppen die in het ventilatiehuis zitten.

Wees blij dat het eruit komt en dat het geen klevende klep veroorzaakt. Daar krijg je dan weer een krom kabeltje van en het kabeltje vervangen dat is niet zo heel erg duur maar daarmee heb je dan de oorzaak nog niet verholpen. Dan moet je de klevende klep vervangen of het vilt erafhalen. En daar moet je nou het hele dashbord voor open halen.

Dus als ik het mag zeggen: Lekker laten zitten, en als het irritant gaat fluiten dan moet je er nog maar eens over nadenken

Enrico-r (0), 14 jaar geleden

Jan en Ton hartelijk dank voor de snelle reactie. Uit het antwoord van Ton maak ik op dat het geen kwaad kan, als de tochtstrips van de kleppen af komen. Hoogstens dat het wat meer lawaai maakt!
We zullen het meemaken de volgende 160.000km. Mijn streven is om 400.000km te rijden met de Tino, maar dan moet alles wel redelijk blijven functioneren en betrouwbaar blijven. Tot op heden alleen problemen gehad met de egr-klep en kapotte gloeistiften.

Groetjes, Enrico

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Almera of stel zelf een nieuwe vraag.