Nissan Almera: Inhouden op LPG

Bouwjaar: 1998, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.6 SX

Onze Almera loopt niet prettig meer op gas, bij 2000 tot 2500 toeren heeft hij geen vermogen en gaat bokken en schudden. Omdat het een automaat is moet je hem dan door de kickdown trappen om op gang te komen want vanaf 3000 toeren gaat het wel. Maar dat is erg hinderlijk als je op de snelweg rijdt.
Ook het verbruik is met 1 op 8.5 aan de hoge kant, dat is wel eens beter geweest. Op benzine hebben we dat probleem niet. Heeft het te maken met de klopsensor, moet de verdamper gereviseerd, of de stappenmotor vervangen, (ik weet overigens niet precies waar die zit) of is er iets anders aan de hand? Er zit een Koltec gasinstallatie in.
Groeten
Jan

bond1372

Geplaatst door bond1372 (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Almera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Nissanwielmonteur (0) PRO, 16 jaar geleden

Hallo,

Zou de verdamper aflaten stellen en het verdeelhuis reinigen.

Groetjes
Ton

bond1372 (0), 16 jaar geleden

Ok, het verdeelhuis is dat het onderdeel met de stappenmotor erin?, en het afstellen van de verdamper betreft dat voornamelijk de drukken waaronder deze werkt?

Groeten

Nissanwielmonteur (0) PRO, 16 jaar geleden

Klopt als een bus. Stappenmotor verwijderen, banjobouten van de gasslangen verwijderen, verdeelhuis reinigen met carboclean en tegen de gasstroom in doorblazen.

Verder nog wat aandachtspunten: Het filter in de gasafsluiter, het filter in de ingangstuit van het verdeelhuis en de vacuumslangen controleren op lekkage. Hoe is het verder met de klepspeling???? Voor het afstellen van de verdamper heb je een drukverschilmeter nodig die de gasdruk meet tov de spruitstukdruk (Vacuum).

Groeten en succes ermee
Ton

Hans4040 (310) PRO, 16 jaar geleden

Een complete handleiding kun je hier vinden: www.verdampere.nl

mvg,
Hans.

bond1372 (0), 16 jaar geleden

Wel, ik heb het verdelerhuis goed schoongemaakt en doorgeblazen, bougies ook vervangen, maar dat hielp niet veel. Wel ben ik er achter dat het probleem een stuk minder is als ik de luchtmassameter afkoppel. Wie kan hier iets zinnigs over zeggen?

bond1372 (0), 15 jaar geleden

Probleem opgelost,

Ik heb een aantal dingen gedaan:

Injectorreiniger in de benzine
Aansluiting Lambda Sonde met gascomputer goed vastgemaakt
Plunjer van de stappenmotor er uitgehaald en ingevet met dexron olie

Hij loopt weer als een zonnetje, en haalt 50 km. meer op een tank gas

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Almera of stel zelf een nieuwe vraag.