Nissan Primera: Inhouden tijdens accelereren

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Goeiedag,

ik heb een Nissan Primera (prima wagen), alleen als ik mijn gaspedaal plots volledig indruk lijkt het net of hij een seconde lang "stikt" dan pas trekt hij op. Het gebeurt niet altijd, maar wel in alle versnellingen en bij verschillende toerentallen.
Soms stottert hij ook en schokt hij als ik start en vertrek. Verder verbruikt de wagen te veel ongeveer 10 liter / 100km wanneer ik heel erg rustig rij. Dwz niet snel accelereren en geen hoge snelheden. Berg op haalt hij soms niet meer dan 90 km/u zonder iets in de koffer en met slechts 2 personen.

De motor heeft elke 5000 km nieuwe olie en filter gekregen.
Volgende dingen heb ik onlangs vernieuwd :
- Bougies
- Verdeelkap en rotor
- Luchtfilter
- Benzinefilter
- Versnellingsbakolie

Ik denk dat het probleem bij de carburator of lambdasonde zit. Ik heb echter geen apparatuur om dit te meten. Zou trouwens niet weten hoe. Bij NISSAN zeiden de dat het probleem gekend is maar dat ze geen oplossing hadden buiten het vervangen van de carburator. Ik heb een busje reiniger in mijn benzine gedaan, maar het probleem bestaat nog steeds.

Ik ben echt ten einde raad. Heb mijn auto heel goed onderhouden en hoopte zulke dingen niet te hoeven vervangen. Een nieuwe carburator lijkt me te duur en daarmee is het nog niet zeker of het probleem opgelost is.

Zoveel ken ik niet van auto's maar ik vermoed dat er een probleem in de brandstof / luchtverhouding is.

Wie kan me helpen?

Serge

Geplaatst door Serge (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Primera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

hellbat (0) PRO, 17 jaar geleden

Nissan is inderdaad bekend met dit probleem, het wordt meestal verweten aan de ontsteking, maar dat is het niet altijd.

Feit is dat wij bij ons in de familie 3 van die motoren hebben lopen, in twee sunny's en een primera, en ze doen het alledrie.
Is een bekend probleem zeggen ze bij nissan, maar een goede oplossing hebben ze er niet voor.

Groeten Marcel

Serge (0), 17 jaar geleden

Hij heeft nog maar 87000 km gereden, maar had het al bij 70000 km. Zou toch niet mogen??
Is er dan echt niks aan te doen?

hellbat (0) PRO, 17 jaar geleden

nee, helaas, het schijnt ergens een probleem in het motormanagement te zijn, maar wat precies weten we niet, ik weet precies wat je bedoeld, het lijkt erop dat als je gasgeeft, de auto even moet denken en dan plotsklapt een kwak vermogen gaat opbrengen, en daarna weer wat terugregelt.

De ene auto bij ons heeft het wat erger dan de andere, maar er is normaal mee te rijden, ik denk dat de enigste oplossing een scope-onderzoek is waarbij alle signalen naast elkaar gelegd kunnen worden, en dan hopelijk kun je wat zien.

succes in elk geval, en als je straks weet wat het is, hou ons op de hoogte, dan kan ik 3 man gelukkig gaan maken.

Groeten Marcel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Primera of stel zelf een nieuwe vraag.