Nissan Almera Tino: klep handschoenenkastje bovenop dashboard defect

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Hallo,

Sinds mijn vakantie is de klep van het handschoenkastje dat bovenop het dashboard van de Tino zit kapot. Hij gaat wel open, maar hangt scheef, blijft niet meer open staan, en gaat ook scheef open.

Nu wil ik dat graag weer netjes maken, dus heb ik de zaak eens bekeken, en op het scharnierpunt zit een asje dat aan de linkerkant en rechterkant in het dashboard haakt dat aan de linkerkant is verdwenen (mogelijk afgebroken). Daardoor komt het klepje links wat omhoog, en rechts blijft hij netjes in het scharniertje hangen....vandaar de hele scheefgroei zoals beschreven :-) . De dealer kan me alleen helpen aan een compleet dashoarddeel met kastje en klep wat dan 185 euro ex. BTW kost.

Met een beetje handigheid kan ik mogelijk zelf wel wat maken, maar wat ik ook probeer de klep krijg ik er niet uit: er zitten 4 of 6 schroeven in die de 2 delen van de klep bijeen houden, maar daar kan ik met normale schroevendraaiers maar ook met vuistjes niet bij.....:-(

Ben ik nu aangewezen op het onderdeel van de dealer, of zijn er toch mogelijkheden om zelf wat te knutselen. Het complete dashboarddeel moet niet al te moeilijk zijn te verwijderen, heb ik al gezien, maar als ik dan nog niets kan beginnen, is dat zonde van het werk....alternatief is nog een 2e-handsonderdeel natuurlijk, maar of dat te krijgen is ... ?

Heeft iemand ideeën voor dit "probleem" buiten ermee leren leven :-) ? Dank.

mvrgr
Ben

bcty01

Geplaatst door bcty01 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Almera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Neet (0), 13 jaar geleden

Ik heb hetzelfde gehad. Scharnierpunt was gebroken en idd naar beneden gekeukeld. De andere heb ik ook af moeten breken door wat te wrikken en
nu sluit de klep weer goed maar blijft uiteraard niet meer open staan. Vind ik wel best zo....
Je kan proberen via de onderdelenlijn/zoeker je onderdeel te krijgen.

http://www.onderdelenlijn.nl/

http://www.onderdelenzoeker.nl/?gclid=CL...

Mogelijk heeft www.niscar.eu in Maarsen nog een Tino 2000-2003 staan. (twee maanden gelenden nog wel.)

Nissanwielmonteur (0) PRO, 13 jaar geleden

Je moet heel wat dashborddelen weghalen. De radio, km-tellerklok, paneel rond de draaiknoppen van de kachel enz dan kan je er met een normale lange schroevendraaier zo bij. Misschien kan je kijken of een splitpen dienst kan doen als scharnierpennetje.

Ton

bcty01 (0), 13 jaar geleden

Dank, Ton en Rene.

Ha ik ben dus niet de enige met dit euvel. Toen ik de auto net had ik dit probleem ook al een keer, maar kon ik het bedrijf waar de auto vandaan kwam aanspreken op garantie. Die heeft het toen gefixt, ik denk dan met een origineel Nissan-onderdeel.

Ik weet idd dat je een hele partij dashboarddelen moet weghalen voordat je er bij kan. Het is wel de moeite dus en ik hoef me geen zorgen te maken over het uitschakelen van airbags en zo. Dan gaat het wel lukken denk ik. Ik zat idd ook te denken aan een splitpennetje of zoiets om als scharniertje te dienen....

Ik kan altijd nog tweedehands gaan shoppen bij de onderdelenlijn. Niscar kende ik niet, dus dat is een goede tip. Maar het komt blijkbaar vaker voor, dus lijkt het me in eerste instantie beter er zelf even naar te kijken en iets te fabrieken dat wat meer solide is :-) !

Als ik wat leuks heb verzonnen (als het lukt natuurlijk) laat ik het hier wel weten....

Ben

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Almera of stel zelf een nieuwe vraag.