Nissan 100nx: Klokje, deurverlichting, stekkers radio

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Sinds een week ben ik in het bezit van een nissan 100NX 1.6

Deze heeft problemen met het klok en deur verlichting. Ik heb het vermoeden dat deze met elkaar geschakelt zijn? Als ik de deurverlichtings schakelaar (bevestigt op het lampje op het plafon) op de aan of uit stand zijn doet het lampje geen van beide keren. Maar als ik de schakelaar op de deur stand (middelste stand) zet gaat het klokje die anders niet werk het wel doen en de deur verlichting nog steeds niet. Als ik de deur open doe gaat het klokje echter weer uit en bij het dicht doen weer aan.

Hoe kan dit? En hoe kan ik dit verhelpen?

Verder wou ik een radio aansluiten maar heb 3 stekkers. Een witte lange wat denk ik de goede is. Maar daarnaarst zijn er ook nog een witte stekker met 4 draadjes en een blauwe stekker met 7 draadjes er aan.
Horen deze niet ergens achter het dashboard vast te zitten?

Klopt het ook dat er zich in deze auto geen constante stroomdraad bevind?

Mark

100NX86

Geplaatst door 100NX86 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan 100nx? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

JEROEN5326 (0) PRO, 17 jaar geleden

Hoi Mark,

Jer hebt het juist ; de brede witte stekker is van je radio , de kleine witte is voor je achterspeakers (reeds voorbedraad) Ga nou NIET zitten knippen in de orginele bedrading, maar haal gewoon een verloopstekker voor je radio !! Heb je straks ook geen gedonder met evt storingen.

Ik denk dat je voor je andere probleem even je deurschakelaar moet loshalen en je massaverbinding( = schroefje) goed reinigen. Maar echt concreet zegt het mij niets.


Suc6 Jeroen

100NX86 (0), 17 jaar geleden

Hey jeroen,

Dank je wel! Verloopstekkertje gehaalt doet het perfect!
Deurverlichting en klokje ook weer gemaakt! Het was een goedde tip!

Ken je trouwens ook een bedrijf die goed wielkasten kan lassen voor mijn type? Ik heb helaas het nissan probleem:S.

vr. gr.
Mark

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan 100nx of stel zelf een nieuwe vraag.