Nissan Micra: koppeling vervangen

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3

Trap je de koppeling in dan ontkoppelt de koppeling goed. Laat je de koppeling omhoog komen dan lijkt het of je met een slippende koppeling rijdt. Denk dat de koppeling vervangen dient te worden. Volgens mij is dit best zelf te doen in een doehetzelf garage, alleen is er iets te vinden op internet hoe je dit doet? Denk ook dat je een brug moet hebben of kan het ook zonder? Welke onderdelen zal ik moeten bestellen en kan je dit dan het beste bij de dealer doen? Auttotje is verder helemaal goed en net apk gekeurd dus lijkt mij het zeker de moeite waard dit zelf te doen. Enig idee wat de kosten zijn als je het zelf doet? Enig idee wat de kosten zullen zijn als je dit laat doen in de omgeving Westland/Den Haag? Alvast dank.

tosh2000

Geplaatst door tosh2000 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Micra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

martijn v o (0), 15 jaar geleden

Als je koppeling is versleten dan merk je dit als je rijdt en je wil versnellen dat de toeren wel omhoog gaan maar de auto niet meeversneld.
Ik weet niet of je de koppeling nog kan verstellen met behulp van de kabel bij het pedaal of de koppelhefboom.

Indien de koppeling is verleten en je wilt hem zelf vervangen dien je er wel een beetje verstand van te hebben.
Je dient de versnellingsbak namelijk van de motor af te halen want daat zit de koppeling. en brug is daarbij wel handig.

Misschien kun je beter via internet een offerte aanvragen wat dit kost.
www.mijngarage.nl

Groetjes,
Martijn

Renaultmonteurtje (0) PRO, 15 jaar geleden

als je de koppelingsplaat zelf gaat vervangen vervang dna ok de drukgroep + druklager mee, je hebt alles toch los en anders kun je na een paar maand alles weer los halen

tosh2000 (0), 15 jaar geleden

Mooie respons, het is idd zo dat wanneer je gas geeft de auto wat traag reageert en dus dat de auto in een later stadium meeversneld. Dus dient de koppeling vervangen te worden, lijkt mij, drukgroep en drklager direkt ook te vervangen lijkt mij een goede optie, alleen de vraag rest, hoe doe je dit, staat iets van de werkwijze online??

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Micra of stel zelf een nieuwe vraag.