Nissan Primera: krukas sensor

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Van mijn Primera 2.0 cvt automaat is de krukas sensor defekt. Weet iemand waar die zich bevindt?

Groeten,

Jaap

Geplaatst door

jaap01 (0)

al 12 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Die zit onder het inlaatspruitstuk en dan aan de achterkant van de motor. Je kan hem zien zitten en dan houd het zo'n beetje op.

Betsel hm in het setje samen met de nokkenassensor.

Heel hartelijk bedankt voor uw reaktie! Misschien een rare vraag, maar waarom moet de nokkenassensor ook vervangen worden, deze werkt nog goed.

Groeten,

Jaap

jaap01 0

12 jaar

Er is ooit een grootschalige terugroepactie geweest van die dingen. Zo vallen zomaar uit en van te voren weet je niet welke. Dat zie je pas als je het gaat uitlezen.

De sensoren zijn technisch aangepast. Het onderdeelnummer van een set is: 23731-6N225. De sensor die bij de krukas moet is voorzien van een witte stip.

Hallo,

Ik heb een Primera P12 (2002) 1.8 16v. Kreeg ook een storing mbt de krukassensor. De dealer is niet bekend met enige terugroepactie.
Enig idee wat zo'n setje kost en waar ik deze kan kopen?

Zeeshan 0

12 jaar

Prijs weet ik zo niet. Setje koop je bij de dealer. Onderdeel 23731-4M526. ook voor deze geld dat de sensor met witte stip bij de krukas moet.

Bedankt !! Ik ga morgen naar de dealer toe

Zeeshan 0

12 jaar

Krijg net een mailtje van Nissan, dat ik niet in aanmerking kom voor garantie, zal morgen een setje bestellen!

jaap01 0

12 jaar

De krukassensor is makkelijk te vinden maar die van de krukas, waar zit die eigenlijk? Onder het inlaatspruitstuk aan de achterkant van de motor, maar heeft iemand er ook een tekeningetje van oid?

jaap01 0

12 jaar

[quote=jaap01]De krukassensor is makkelijk te vinden maar die van de krukas[/quote]
Nissan monteur zei ook niet dat je garantie zou krijgen.........
Als je vandaag naar de dealer gaat (magazijn/ onderdelen beheerder) deze zal het beeldscherm wel even naar je toe draaien waarop de positie aangegeven staat.

Ralf_Jensen 0
badge

12 jaar

Eindelijk de sensoren binnen, duurde wat langer ivm de vakantie. De sensoren zijn identiek er zit geen verschil tuusen. Dus niet een witte stip op 1 ervan. Ook de onderdeelnummers van de doosjes zijn gelijk. De krukassensor zit onder de startmotor weggewerkt, op een erg moeilijke plaats........
Maar het is gelukt! Starten en lopen, geweldig!
Ralf, bedankt voor je support!

jaap01 0

12 jaar

Kijk dat maakt het leven weer een stuk aangenamer.!

Ralf_Jensen 0
badge

12 jaar

Als je dat setje had besteld dan had je twee verschillende in 1doosje gehad. Weet zo even niet wat het verschil is, maar het zal niet voor niets zo wezen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Primera of stel zelf een nieuwe vraag.