Nissan Sunny: lekkende ruitensproeier

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Regelmatig lekt de linker ruitensproeier van mijn Sunny, vooral bij zgn "sportief" rijden.

Iemand een idee wat hiervan de oorzaak kan zijn? Ik vind het maar vreemd dat het alleen de linkse is en dat het bij normaal rijden niet optreedt...

bij voorbaat dank!
Thomas

koffieboon

Geplaatst door koffieboon (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Sunny? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

hellbat (0) PRO, 15 jaar geleden

klotsen van de ruitensproeiervloeistof in de leidingen is hiervan de oorzaak. Dat het alleen de linkse is kan kloppen, de reservoir zit links, en dus is dat de kortse weg.

Oplossingen
1 Niet meer "SPORTIEF" rijden.
2 Reservoir minder vol doen.
3 Terugslagklepje ( Universeel ) plaatsen zo kort mogelijk op de linkse sproeier.

Ik zou voor oplossing 3 gaan

Groeten Marcel

koffieboon (0), 15 jaar geleden

Marcel,

Misschien moet ik het anders formuleren dan: het is aan de bestuurderskant, dus juist NIET aan de kant van het reservoir.
Het sportief rijden valt uiteraard ook nogal mee: een keer volgas geven om in te halen is al voldoende om de sproeier te laten lekken.

Verder begrijp ik niet helemaal hoe je het terugslagklepje zou monteren, aangezien de vloeistof gewoon uit de sproeier komt. Als er vloeistof naartoe stroomt, zal het klepje gewoon openen toch?

gr

hoes (0), 15 jaar geleden

een nieuw sproeierkopje plaatsen, in de sproeierkop zelf zit al een klepje deze zal wel open blijven door aanslag of zo.

mvg,

Hoesien

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Sunny of stel zelf een nieuwe vraag.