Nissan Sunny: Spontaan uitvallen tijdens het rijden

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Mijn sunny slaat soms spontaan af tijdens het rijden, echt zonder gehaper of gestotter. Het gebeurd plotseling, tot nu toe geconstateerd bij lage snelheden. Het gebeurt vanuit stilstand of bij snelheden tot 50km/u. Als de auto op de manier is uitgevallen, is het vaak moeilijk om de auto daarna te starten. Het duurt echt 5 tot 10 minuten om hem weer aan te krijgen.....dus proberen...proberen..en wonder bij wonder slaat ie aan.

Komt dit bekend voor?
Wat zijn de dingen die ik eerst zelf kan uitproberen om zoveel mogelijk uit te sluiten voor ik naar de garage/dealer ga.

alvast bedankt.

opeldude

Geplaatst door opeldude (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Sunny? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Nissanwielmonteur (0) PRO, 14 jaar geleden

Neem eens een losse bougie mee en steek deze in een bougiekabel als de motor afgeslagen is. De kabel op het klok leggen zodat de bougie massa kan maken en eens starten. Is er geen vonk dan kan je er zeker van zijn dat de verdeler/bobine kapot is. Had van de week een zelfde klacht met een Serena 1.6 die als de motor warm werd ook ermee stopte. Het zal de eerdte ontsteking niet wezen die ik vervang van dit type motor.

Ton

opeldude (0), 14 jaar geleden

Oke, zal ik doen. bedankt.

opeldude (0), 14 jaar geleden

heb de contactslot aansluiting (blokje) vervangen. Probleem lijkt hiermee opgelost te zijn. bedankt

Hans4040 (310) PRO, 14 jaar geleden

Bedankt voor de feedback.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Sunny of stel zelf een nieuwe vraag.