Nissan Sunny: Storing electrische ramen

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 GA16DE

Hallo,
Ik heb een 5-drs nissan sunny uit 1993, prima auto tot voor kort. De auto begint steeds meer problemen te vertonen, ik denk zelf vooral ouderdom... ze heeft bijna 270k op de teller.

Heb al een tijdje dat de electrische ramen achter het niet goed doen. Eentje zit inmiddels helemaal vast en reageert niet meer, zowel via bestuurderskant ls de schakelaar bij die raam zelf. En de andere raam die gaat vanzelf op en neer. Vaak vlak na het starten van de auto of als ik de auto op contact zet. Als ik de vergrendel knop voor de electische ramen (bij bestuurderkant) inschakel helpt het ook niet, raam gaat daar doorheen en zakt naar beneden.

Ik hoop dat iemand dit probleem herkent of me in de juiste richting kan sturen. Search heeft niet veel over dit onderwerp opgeleverd.

alvast bedankt.

opeldude

Geplaatst door opeldude (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Sunny? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

opeldude (0), 14 jaar geleden

is er iets mis met mijn post mischien? moet ik wat duidelijker formulieren?
want als er bijvoorbeeld meer informatie gewenst is dan hoor ik het graag.

gr. Rob

Nissanwielmonteur (0) PRO, 14 jaar geleden

Hallo,

Bij dit model Sunny word de raambediening naar de passagiersramen via een soort data-lijn systeem verzorgt. Het sluiten is een reactie op "meer dan 5volt" op de signaaldraad en het openen "minder dan 5volt" op DEZELFDE draad. Mogenlijk is er sluiting in de lv-raambedieningsschakelaar. Je zal hiervoor aan de slag moeten met een goede voltmeter. Misschien is het raadzaam om eens wat schakelaars te wisselen. Deze zijn alledrie hetzelfde en kijken of je klachten ook verplaatsen.


Succes Ton

opeldude (0), 14 jaar geleden

[quote=Nissanwielmonteur]Hallo,

Mogenlijk is er sluiting in de lv-raambedieningsschakelaar. Je zal hiervoor aan de slag moeten met een goede voltmeter. Misschien is het raadzaam om eens wat schakelaars te wisselen. Deze zijn alledrie hetzelfde en kijken of je klachten ook verplaatsen.


Succes Ton[/quote]
Hoi,
Het probleem was zomaar over, maar nu doet het zich weer voor. Met " lv-raambedieningsschakelaar", bedoel je de bedieningspaneel bij de bestuurder deur?

Kan iemand me aub aan een electrische schema helpen van de nissan sunny n14?
Ik loop al weken te zoeken op internet en ik heb helaas niets gevonden.

alvast bedankt.

Nissanwielmonteur (0) PRO, 14 jaar geleden

Ga even naar je dichtsbijzijnde dealer en vraag er daar even om

Ton

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Sunny of stel zelf een nieuwe vraag.