Nissan X-Trail: Mijn ventilatie schakelt niet meer uit

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2

Hallo,

Enkele dagen geleden heb ik gemerkt dat ik de ventilatie niet kon uitschakelen. Ik dacht eerst dat de automatische klimaatregelaar stuk was. Maar na deze ontkoppeld te hebben, blijkt de ventilatie nog te blazen.
Ik lees regelmatig over het vermogenverlies van de X trail. Kan het vervangen van de luchtmassameter hier helpen ?

Reeds mijn dank voor jullie reactie's

Xtrailryder

Geplaatst door Xtrailryder (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan X-Trail? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Ramjod (0) PRO, 12 jaar geleden

Verwarming probleem = Kachelweerstandmodule defect.


Ivm vermogen verlies kan meerdere oorzaken hebben.
Een ervan kan de luchtmassameter zijn.

Advies laten uitlezen door een dealer.

Zomaar iets vervangen is een kostbaar grapje.

Nissanwielmonteur (0) PRO, 12 jaar geleden

De storing van de kachel moet je m.i. zoeken in de "kachelweerstand". Dit is eigenlijk een transistor regeling die de snelheid van de aanjager regelt. Volgens mij zit het ding boven het gaspedaal. Ik zou hem even op moeten zoeken kan me niet voor de geest halen wanneer ik er 1 van een X-trail vervangen heb.

Voor het vermogens verlies denk ik meer aan een scv-klep (1 of 2 afhankelijk van de uitvoering) die niet meer goed werkt.

Xtrailryder (0), 12 jaar geleden

Ramjod en Nissanwielmonteur Alvast bedankt voor jullie feedback.
Waarom de vraag van de luchtmassameter: Tot voor een groot onderhoud reed de wagen soepel en vlot. Nadien ondervond ik dat hij niet vlot meer optrok. Ze hebben me toen verteld dat dit mogelijk te maken had, dat ze bij het verwijderen van de luchtfilter, mogelijk de luchtmassameter hebben beschadigd. (gevoelig aan trillingen). Het zou me dan ongeveer tussen de 150 a 180 euro kosten.

Nissanwielmonteur > Wat houdt die scv kleppen in? Wat kost ongeveer zo een transistor en is dit gemakkelijk te vervangen.

Jullie hebben toch al jullie pint verdient.....:-)

Nissanwielmonteur (0) PRO, 12 jaar geleden

Een luchtmeter die van de-en montage van het luchtfilterhuisdeksel kapot gaat daar heb ik nog nooit van gehoord. Maar goed!!

Scv klep(pen) zorgen voor de aangezogen hoeveelheid brandstof van de brandstofpomp, en daar het gevolg van is de verandering van druk in het inspuitsysteem.

Wat die "kachelweerstand" (zo genoemd in de wandelgangen) kost, geen idee. Even uit laten zoeken bij je dealer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan X-Trail of stel zelf een nieuwe vraag.