Nissan 300 zx twin turbo(z32): mist vermogen

geachte monteurs wie van jullie heeft er ervaring met een nissan 300 zx twin turbo (type z32) het volgende is namelijk het geval de auto mist vermogen heb al het een en ander ondekt maar ik twijfel of de variable nokkenas werkt omdat ik deze hoorde tikken bij gas los. heeft iemand hier ervaring mee
zo ja hoe kontroleer ik deze variable nokkenas ?

badgeman

Geplaatst door badgeman , lid sinds 20 jaar geleden

6 Reacties

Opeltje PRO, 20 jaar geleden

de variabele nokkenas is alleen te contoleren door de dealer met de consult. overigens waren daar weinig problemen mee.(mits de distributie riem op tyd stond!!!)
maar de belangerijker vraag is wat bedoel je met de auto mist vermogen??? overigens heb ik redelijk ervaring met de twin tubo's van de 300 zx z32.
vertel er ook even bij of het een automaat is of een handgeschakelde 300.

badgeman, 20 jaar geleden

Het betreft hier een handgeschakelde versie deze mist vermogen omdat je 300 pk toch wel goed moet voelen dacht ik. wat ik alvast ontdekte was dat de interkoeler lek was (deze krijg ik eerdaags) 1 interkoeler andere is goed.
en aangezien ik de distributie los heb liggen inclusief het tandwiel met de bediening voor de variable nokkenas welke ik heb hooren tikken dacht ik misschien heeft iemand hier ervaring (goede of slechte ). de distributie riem stond op tijd vrij duidelijk zichtbaar. Zijn er misschien nog andere aandachtspunten waarbij ik bij deze auto op moet letten ?
alle tips zijn welkom

Opeltje PRO, 20 jaar geleden

tja, hydrostoters komen wel eens voor, deze openen dan niet correct. en zo nu en dan een turbo door niet correct laten afkoelen van het ding na een potje stevig blazen. maar verder...nee mooie en perfecte auto. en inderdaad het vermogen moet je ruim kunnen voelen.

badgeman, 20 jaar geleden

ohh over turbo s gesproken weet jij toevallig waar de turbo drukmeter op aangesloten zit heb alles nagezocht inclusief boeken maar niet kunnen vinden.

Opeltje PRO, 20 jaar geleden

als ik mij niet vergis bedoel je hiermee de drukmeter op het dachboard??? (niet alle z32 hebben deze meter, amerikaanse modellen vaak niet)
deze maakt volgens mij gebruik van de signalen die ook de ecm gebruikt voor de inlaatdruk. de mapsensor in de inlaatbuis dus.

Bert Baltes, 19 jaar geleden

Hoe is deze storing afgelopen?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan 300zx of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.