Nissan Primera: Mistlampen voor inbouwen

Bouwjaar: 2000

Ik heb de volgende vraag:

Ik wil mistlampen inbouwen in de voorbumper van mijn Primera. Is mijn auto al voorbereid op het aansluiten van deze lampen, ik bedoel dat er al bedrading voor is voorzien? Of moet ik deze nog aanbrengen?

Is het inbouwen eenvoudig of moet ik ergens specifiek op letten? Of is het verstandiger om dit alles bij de dealer te laten doen? (à ¤ 340,-)

Graag jullie advies.

Shadowranger

Shadowranger

Geplaatst door Shadowranger (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Primera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

Santa (0), 18 jaar geleden

Ik weet dat het geen antwoord is op je vraag, maar waarom zou j mistlampen gaan inbouwen? Je mag ze toch nooit aan hebben tenzij het zicht ernstig belemmerd wordt (en dat is nagenoeg NOOIT) en als je ze wel aan hebt, heb je zo een prent te pakken. 340 euro voor wat gloeiende pitjes vind IK een hoop geld.....

sytze (0) PRO, 18 jaar geleden

Ja maar santa, het staat zo mooi.....
Ik heb in mijn leven 1x meegmaakt dat het zicht minder dan 50 meter was. Nou geloof me, dan wil je de mistlichten aan voorzijde al helemaal niet aanhebben, want dan zie je al helemaal niets meer. Echter, het oog wil ook wat, en het wordt vaak als optie genoemd, maar je hebt er helemaal NIETS aan in de praktijk.

JEROEN5326 (0) PRO, 18 jaar geleden

Jouw primera is,volgens mij,een P11-144 (voor-laatste type)
Deze is inderdaad voorbereid ,maar bij een lampenset krijg je ook een lichtschakelaar en een relais.Echter om je lampen te monteren moet je je bumper eraf halen , je monteert ze eigenlijk achter de bumperhoes.Enja....als je handig bent EN je hebt de ruimte => ZELF DOEN , zo niet => dealer

Gr Jeroen

sytze (0) PRO, 18 jaar geleden

Jeroen, je moet wel even lezen. De vragensteller heet shadowranger. Ik heb slechts een reactie gegeven!

primera p11 (0), 18 jaar geleden

Als je het compleet koopt word volgens mij ook de linkerstengel van het stuur meegeleverd.
Van hieruit worden de lampen namelijk bedient.
Deze moet dus ook vervangen worden.
Of er bedrading ligt weet ik niet.

Santa (0), 18 jaar geleden

Al met al dus een hoop werk EN geld voor een accessoire met weinig toegevoegde waarde.......

Shadowranger (0), 18 jaar geleden

@Santa, Sytze & Jeroen,

Ik woon in een gebied waar straatverlichting nog uitgevonden met worden. Het gebruik van de mistlampen (=breedstralers) is meer voor het bijlichten in de berm. Ik ben de laatste tijd iets te vaak geconfronteerd met dieren in de berm omdat ik ze niet heb gezien!

Naast de Primera heb ik ook nog een Swift GTI waar wel mistlampen op zitten. Nu zie ik als ik met de laatste rij wel meer in de bermen dan wanneer ik met de Primera op pad ben. De verlichting van de koplampen in zijwaardse richting is niet echt formidabel.

Dat je geen toegevoegde waarde ziet in deze accesoires ben ik niet met je eens. Vwb verblinding valt wel mee lijkt me, mits goed afgesteld. Althans ik merk hiervan weinig als ik met de mistlampen aan rijdt.

Wordt vervolgd, misschien is er een goedkopere optie bij de demontagebedrijven.

Santa (0), 18 jaar geleden

Shadowranger, dat jij geen last hebt van verblinding van je eigen mistlampen, lijkt me wel duidelijk. Je medeweggebruikers zullen daar anders over denken. Op zich klinkt jouw reden voor montage en gebruik van de mistlichten wel leuk, maar jouw redenatie klopt niet helemaal. Mistlichten zijn voor gebruik tijdens weersomstandigheden die het zicht ERNSTIG belemmeren. Wat JIJ nodig hebt is een BERMlicht! Da's heel wat anders! Voorts zul jij dan altijd met een slakkengangetje over 's lands wegen moeten rijden, want mistlichten werpen hun lichtschijnsel KORT en BREED voor de auto. Wanneer jij 80 km. per uur rijdt en er doemt in jouw mistlicht b.v. een ree op, heb jij never nooit tijd genoeg om te reageren/uitwijken, laat staan om tot stilstand te komen. Daarom moet je je snelheid ook altijd DRASTISCH verminderen indien de omstandigheden het gebruik van mistlichten rechtmatigen. En DAT is nou NET waar autorijdend Nederland zoveel moeite mee heeft......Reken maar eens uit hoeveel meter per seconde je aflegt bij een snelheid van 80 km. per uur en meet dan de afstand eens even op waarover de mistlichten hun schijnsel werpen. Dan even uitrekenen wat je stopafstand is en voila, op naar de schadehersteller! Er is dus een veel goedkopere oplossing om een aanrijding met wild te voorkomen: gewoon langzamer rijden. Je MAG 80, je MOET geen 80......

Santa (0), 18 jaar geleden

Ben je er al uit, Shadowranger? Bij 80 km. per uur rijd je ongeveer 20 meter per seconde. Hoever stralen jouw mistlichten NAAR VOREN? Nou, reken dan maar eens uit hoeveel tijd en afstand je over hebt om te kunnen stoppen wanneer je wild in de berm ziet opduiken in het licht van je mistlampen..... De oplossing is heel simpel: GEEN tijd meer!

JEROEN5326 (0) PRO, 18 jaar geleden

IK GELOOF DAT ONZE SANTA ZONDAGS IN DE KERK PREEKT , ALLE MACHTIG WAT EEN GELUL.... even voor de goede orde SANTA als je het niet eens bent met de praktijken van vriend SHADOWRANGER ,mail hem dan direct (gaat helaas niet, maar toch....) en NIET VIA DIT FORUM,......MENEER DE MORAALRIDDER

Groeten Jeroen

Shadowranger (0), 18 jaar geleden

Ik heb inmiddels een setje gekocht, via marktplaats. Alleen nog even onderbouwen. :)

@Santa, bermlichten bestaan niet voor mijn Primera, wel verstralers, maar die bedoel je niet. Uiteraard rij ik ook met gewoon dimlicht. Ik wil alleen meer licht in de breedte op de donkere wegen. Als ik alleen rij gaat het grote licht ook nog aan.

Mits goed afgesteld (en daar schort het bij de meeste nog wel eens aan) hoeven mistlampen niet verblindend te zijn (geldt overigens ook voor dimlicht).

Santa (0), 18 jaar geleden

Hee, Jeroen! Dan ben jij zeker dat mannetje wat op zondagmorgen altijd met gebruik van zijn ellebogen zo snel mogelijk mijn kerk in stormt om vooral maar VOORIN te kunnen zitten zodat anderen "RESPECT" voor je krijgen.....??

Leer eerst eens de stukjes te lezen, dan te begrijpen, onthoud even wie hier over dieren in de berm begint en pak dan evt. een rekenmachine om een sommetje uit te rekenen.......

Noem mijn reactie GELU", noem het maar wat je wilt, maar MIJN reactie is tenminste ONDERBOUWD, jij reageert kennelijk alleen vanuit jouw frustratie.

Geeft niet hoor, Jeroen, die hebben we er hier wel meer gehad en je bent zondagmorgen aanstaande gewoon weer van harte welkom in mijn kerk, hoor......

Volgende keer de kerk maar in het midden laten....?
Of nog beter: helemaal maar buiten beschouwing laten.....?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Primera of stel zelf een nieuwe vraag.