Nissan Primera: Motor haalt bij 1500 toeren

Bouwjaar: 2002

Het betreft een Primera 2.0 CVT Aut. uit 2002 (oud model) met
een Vialle LPG installatie.

De motor haalt soms. Hij piegt dan telkens bij 1500 toeren naar boven. Als hij niet piekt dan loopt de auto stationair glad op 700/800 toeren. Uit laten lezen geen foutmeldingen. Uitlezen moet soms via een omweg, omdat deze in eerste instantie een blokkade tegenkomt.

We hebben gasklephuis schoongemaakt. Stappenmotor moet goed zijn anders was dat met uitlezen naar voren gekomen. Geen scheurtjes in leidingen gezien voor eventuele valse lucht.

Zowel op benzine als op LPG doet hij het.

Nu blijkt dat de gascomputer corrosie vertoont en dat er twee pinnen verroest waren. Een gascomputer kost echter nogal wat. Zou dit echter de oplossing van het probleem kunnen zijn? Overigens, nadat we deze schoon hadden gemaakt piekt de motor niet, maar loopt deze stationair niet fijn.

Wie heeft suggesties?

Vr.gr.,

Ton de Gooijer

Ton11591

Geplaatst door Ton11591 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Primera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

primera p11 (0), 18 jaar geleden

Doet tie dit op benzine ook?.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Primera of stel zelf een nieuwe vraag.