Nissan X-Trail: Motor houdt in, niet bij volle tank

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2 CDI

Hallo,

Mijn auto vertoont sinds een paar maanden vreemde klachten. Onderhand is het ook een heel verhaal geworden, maar ik hoop dat iemand mij
kan verder helpen.

2/3 maanden geleden begon mijn auto in te houden als ik op de snelweg harder dan 100km/u wilde rijden. Die gebeurde eerst sporadisch (3 a 4 keer in de week) en vervolgens werd het steeds erger. Later bleef mijn auto inhouden/stotteren als hij ik boven de 2000 toeren probeerde te rijden (maakte niet meer uit welke versnelling), ik kon dus niet meer harder dan 90km/u en moest steeds erg snel doorschakelen. Op weg naar de garage sloeg hij om de 100 meter af.
De brandstof filter is vervolgens vervangen (deze was duidelijk aan vervanging toe) en de problemen waren voor een kleine maand helemaal verholpen.

Toen begon de ellende langzaam weer. Op de snelweg bij 100km/u begon hij weer af en toe in te houden. Tot ik op een gegeven moment niet harder dan 100km/u kon rijden.

Wellicht niet onbelangrijk om te weten. Indien ik volgetankt rijd, dan vertoont hij geen problemen. Ik weet nog niet precies waneer de problemen beginnen maar ik ben nu bezig weer met mijn tank leeg te rijden en zodra het probleem zich weer voordoet, ga ik weer tanken. Mocht de auto het dan weer normaal doen, lijkt het mij toch een belangrijke aanwijzing, of niet?

Bij de garage denken ze dat het ligt aan mijn regelkleppen? In 95% van de gevallen is dit het probleem. Ik vind dit vreemd (maar ja ik ben een leek wat betreft auto’s) aangezien:
- nadat de brandstof filter vervangen is, de auto het een paar weken probleemloos heeft gedaan.
- Indien ik volgetankt rijd, de problemen zich niet voordoen.

De brandstoffilter is nogmaals een keer vervangen, volgens de garage was deze niet overdreven vuil en zag er goed uit. Toch reed de auto daarna stukken beter, niet optimaal, maar na het tanken reed hij weer gewoon goed.

Heeft iemand een idee wat het nog meer zou kunnen zijn? En zo ja hoe dit nagegaan kan worden?

Alvast bedankt voor jullie reacties!

Spookjee

Geplaatst door Spookjee (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan X-Trail? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Punt (35) PRO, 12 jaar geleden

In het filter zichbaar vuil in zo´n korte tijd is al fout. Filters houden vuil tegen wat groter is dan 0,002 mm . Laat de tank controlen /spoelen en of rij met een jerrycan brandstof om aan te tonen dat het brandstof aanzuigen te veel weestand heeft . Met proeven is aangetoond dat 0,1 bar vacuum al vermogenverlies geeft.
Succes.

Spookjee (0), 12 jaar geleden

Punt, super bedankt voor jouw reactie!


Zou je mij misschien willen uitleggen wat je bedoelt met de jerrycan brandstof?
Ik heb trouwens de filter thuis, hoe kan ik het beste zien of hij vuil is?

Sorry maar ik heb erg weinig verstand van auto's.

Punt (35) PRO, 12 jaar geleden

Het lijkt mij niet dat je dan die proef zelf gaat doen . Om aan te tonen dat vuile brandstof/tank de oorzaak is laat je de motor nu de brandstof uit een ander vat zuigen en ook weer terug vloeien ... Meerdere malen die proef gedaan om lekkage of verstopping aan te tonen. Groeten.

DNS Car Solutions (0) PRO, 12 jaar geleden

Het probleem wat jij hebt zit 95% zeker in een vervuilde tank;als je brandstoffilter binnen enkele weken weer zichtbaar vuil bevat is dat je probleem,vuilt zweeft door je tank en bij een volle tank is de vuilophoping minder dan bij een halfvolle tank omdat het de helft minder zweefuimte heeft...
Het advies; zover mogelijk leeg rijden,de brandstoftank laten spoelen (kompleet) inclusief de branstofleidingen volledig laten reinigen of vervangen.
Het brandstoffilter ook uiteraard!
Succes!
grt Dirk

Spookjee (0), 12 jaar geleden

Punt, ik neem aan dat als mijn auto weer erg vaak inhoudt, de proef het beste uitgevoerd kan worden? Als hij dan niet meer inhoudt dan zou wat Dirk zegt een goede oplossing zijn?


Bedankt voor jouw antwoord Dirk!

Een vervuilde tank kan dus veroorzaken dat een motor gaat inhouden? Hoe kan ik het beste zien of de filter vuil is?
Wat zouden ongeveer de kosten zijn om de brandstoftank te laten spoelen inclusief de branstofleidingen volledig laten reinigen?

DNS Car Solutions (0) PRO, 12 jaar geleden

Ik zou gewoon bij je garage een offerte laten doen,en als je het daarmee eens bent laat je het doen.
Of je moet kiezen voor zelf doen maar ik kan vanaf hier niet inschatten of je dat kunt,als je het aandurft kun je hier of ergens anders op internet wel vinden hoe.In ieder geval succes!

grt Dirk

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan X-Trail of stel zelf een nieuwe vraag.