Nissan Qashqai: Motor slaat soms niet aan.

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorinhoud (cc): 2000

Wanneer de motor dan toch normaal start is er even een terugval in toerental maar draait daarna onmiddellijk normaal. Maar na enkele malen starten slaat de motor niet meer aan. Doet nauwelijks nog moeite. Ik heb de batterij gecontroleerd en om de batterij uit te sluiten een startpack aangehangen maar gaf geen verschil. Zijn er punten bij een Nissan die gevoelig zijn ? Ik heb de wagen nog niet kunnen uitlezen. Ik denk dat er eventueel een sensor(temperatuur) een fout signaal naar de motor ecu stuurt. Ik heb beide sleutels ook reeds getest. Heeft iemand een idee wat ik best eerst controleer ? de wagen heeft 85000 km. Alvast bedankt voor het meedenken.

wim12229

Geplaatst door wim12229 (10) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Qashqai? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

wim12229 (10), 4 jaar geleden

Ik heb de wagen vandaag iets beter bekeken. Eerste maal gestart, en sloeg onmiddellijk aan maar draaide niet even niet goed maar daarna wel. De motor heeft een half uur goed gelopen en ik hoorde weinig abnormaal. Enkele malen gas gegeven en haperde zeker niet. Maar ik heb de wagen niet aan de pc kunnen hangen dus ik heb geen waardes kunnen bekijken.
Daarna de wagen stil gelegd en terug proberen te starten en dit lukte niet meer. Dus als hij warm is of ook maar even gedraaid heeft zoals de dag voordien start deze niet meer.
Het heeft dus met de warmte te maken. de eerste dag heeft hij amper 5min. gedraaid. Ik weet ondertussen dat de bougies bijna een jaar geleden vervangen zijn. Maar wel door originele van bij Nissan zelf. Starten doet hij koud dan wel, blijven draaien terwijl hij goed warm is doet hij ook, alleen terug starten als hij warm is doet hij niet meer. Komt dit bij iemand bekend voor ?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Qashqai of stel zelf een nieuwe vraag.