Nissan Primera: motor valt plotseling uit

Bouwjaar: 2000, Brandstof: LPG, Motorcode: 1800

Primera type WP11 motorcode QG18DE

Onder het rijden viel plotseling motor uit, geen gesputter maar ineens helemaal weg en niet meer te starten. Na pakweg 5 á 7 minuten startte hij weer vlot. Een week geen last gehad maar vandaag gebeurde het drie keer, waarna hij na een minuut of 7 wachten wel weer start. Ik zag dat als de auto nog uitrijdt met ingeschakelde versnelling (dus motor draait mee), dan staat de toerenteller op nul. Wegenwacht is erbij geweest, maar ja toen startte ie weer. Wegenwachter denkt dat onsteking kapot is. Als ie rijdt dan doet hij het zowel op benzine als op lpg goed. Thuis onder de motorkap gekeken. Waar zit de ontsteking en wie kent dit probleem ?

Kees Vegter

Kees399

Geplaatst door Kees399 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Primera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Krukaspositiesensor defect. Alle symptomen komen daar mee overeen, vooral de toerenteller die op 0 staat.

Nissanwielmonteur (0) PRO, 14 jaar geleden

Ja inderdaad de krukas sensor of nokkenassenor is kapot. ik denk zelf de laatste. Wat dan ook vervang ze allebij, ze zitten samen in een setje. Wel de juiste op de juiste plek zetten. Zo op het gezicht zijn ze identiek.

Ton

Kees399 (0), 14 jaar geleden

De nokkenassensor weet ik te vinden. Heb je een tip waar de krukassensor zit en is die door een ervaren doehetzelver te vervangen /

Kees

Nissanwielmonteur (0) PRO, 14 jaar geleden

Die zit onder de startmotor net voor de rand waar de versnellingsbak tegenaan zit. Eigenlijk kan je er alleen van onder af bij.

Kees399 (0), 14 jaar geleden

Bedankt Ton, gaan we doen.

Kees399 (0), 14 jaar geleden

Zaterdag heb ik de krukaspositiesensor en de nokkenassensor vervangen. Probleem is opgelost.

Kees

Nissanwielmonteur (0) PRO, 14 jaar geleden

Kijk eens aan. Alweer een tevreden Nissanrijder.

Ton

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Primera of stel zelf een nieuwe vraag.