Nissan Primera: ratel 5 seconden na de koude start P11 SE20De

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: SR20De

Kort na het starten van mijn auto is er NA ongeveer 5 seconden een ratelend geluid te horen wat enkele seconden aanhoud en dan verdwijnt.
Ik kan het niet plaatsen waar het vandaan komt. Het is niet de bekende ratel die je gelijk na het starten hoort van de hydraulische klepstoters, en het geluid van de klepstoters is dan al weg.
Het geluid is ook enkel te horen als de auto een nacht stil heeft gestaan. Kan dit een versleten kettingspanner zijn?
Ik heb geen idee hoe een klapperende ketting klinkt, maar de ratel klinkt behoorlijk dof in vergelijking met de ratel van klepstoters bij het starten.
Wagen heeft trouwens 140000 gereden nu.

ik heb al vanalles geprobeerd tijdens het starten om te kijken of het geluid niet elders vandaan komt zoals met of zonder intrappen koppeling in versnelling of neutraal, ventilator aan of uit.

Ik lees op diverse websites (veelal amerikaans) dat er een gemodificeerde kettingspanner is, omdat de oude niet goed zou zijn.
De nissan dealer kent dat probleem helemaal niet, en meld dat er geen gemodificeerde kettingspanner te verkrijgen is, en dat er ook nooit en service bulletin of zoiets over is geweest.
Zij wisten me wel te vertellen dat er soms weleens een distributie ketting breekt, en dat dat nagenoeg enkel bij de CVT automaten gebeurt. Ze denken dat het iets te maken heeft met het feit dat de motor met een CVT automaat vaak maar heel weinig toeren maakt als je een rustige rijder bent.

ofstone

Geplaatst door ofstone (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Primera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Nissanwielmonteur (0) PRO, 14 jaar geleden

Ik denk niet dat de kettingspanner versleten is maar de glijschoenen waar de ketting langloopt wel. Je verhaal van de brekende ketting kan ik (helaas) bevestigen. Maar ik heb ze ook gezien die geen automaat waren hoor.

Ton

ofstone (0), 14 jaar geleden

Zijn die glijschoenen makkelijk te vervangen? En kan het kwaad als ze niet (direct) vervangen worden?
Waardoor komt het dat ze pas even na het starten een kort moment ratelen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Primera of stel zelf een nieuwe vraag.