Nissan Almera: motorcheck lampje blijft branden na paar storingen...

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2 l

Na twee kleine storingen (water lekkage en dynamosluiting) blijft het motorcheck lampje branden, terwijl de storingen zijn opgelost. Langdurig de accu eraf bracht geen soelaas.....weet iemand hoe dit zonder tussenkomst van de dealer weer uit kan. (lampje eruit slopen is niet mijn favoriete oplossing).
Ter info, het lampje is gaan branden op het moment dat ik mijn koelvloeistof verloor en de moter warm dreigde te lopen.....wel goed van Nissan trouwens dat dan gewoon de motor uitgezet wordt door het motormanagement.

dannynooteboom1

Geplaatst door dannynooteboom1 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Almera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

JEROEN5326 (0) PRO, 17 jaar geleden

Sorry, het lampje eruit slopen is de eenige oplossing ( als je er geen dealer bij wilt halen)

Gr. Jeroen

primera p11 (0), 17 jaar geleden

Uit laten lezen, zit een storing in.

dannynooteboom1 (0), 17 jaar geleden

Een storing lijkt me niet logisch....de auto rijdt voortreffelijk...(ik rij al 3000 km met brandend lampje). Hij is ook pas gaan branden na het waterverlies (of eigenlijk tijdens het water verlies). De Nissan garage vertelde mij wel dat na een "grote" storing het lampje blijft branden totdat een dealer heeft geconstateerd dat alles weer in orde is. Nu heb ik deze constatering zelf al gedaan, maar wil die dealermaffia mij laten betalen voor het resetten. Vandaar deze vraag. Ik weet namelijk dat ik bij mijn oude 121 de computer kon resetten door stroom eraf te halen een daarna even paar keer rempedaal in te trappen, zodoende was ik benieuwd of er een maniertje was om dat hier ook te doen. ......zucht....toch maar het lampje slopen en storingen op de ouderwetse manier constateren.

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

maar wil die dealermaffia mij laten betalen voor het resetten

quote

danny, vind je het ondenkbaar dat je moet betalen na gebruik te hebben gemaakt van bepaalde diensten.. jij werkt toch ook niet voor niks..... jij verwacht ook aan het eind van de maand jou salaris.

paul,

primera p11 (0), 17 jaar geleden

Gewoon laten resetten en niks eruit slopen.
En voor een dienst moet nu eenmaal betaald, jij wil ook betaald worden voor wat je doet.
Het is makkelijk afgeven op een dealer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Almera of stel zelf een nieuwe vraag.