Nissan Sunny: Nissan

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0D

Ik ben op zoek naar een 2-de hands Primer SW 2.0 TD, 5/6 jaar oud.
Welke km-staand is goed voor een 2-de hands preimera 2.0TD
Mijn huidige Sunny Wagon 2.0D heeft nu zo'n 455.000 km gereden.
Is ongeveer 4 ton ook haalbaar voor een 2.0TD ?

Greetz,
Elenbaas

Elenbaas

Geplaatst door Elenbaas (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Sunny? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

paulmichiel (0) PRO, 17 jaar geleden

Een collega van mij rijdt er 1 met 275000 op de teller uit 1999. Hij heeft er nu zelf 100000 km probleemloos mee gereden.

arie549 (0) PRO, 17 jaar geleden

bij goed onderhoud kan de 2.0td ook zeker tonnen aan een rijden....... zijn sterke motoren, maar verwacht geen wonderen van de turbo, hij trekt de stenen niet uit de straat..

wiemer (0), 17 jaar geleden

Elenbaas,

Is je Sunny wagon nu dood dan? of komt hij je gewoon de neus uit?
Primera 1991 2.0 Diesel zonder turbo 300.000 kms.

Wiemer

Elenbaas (0), 17 jaar geleden

Nee Wiemer,

hij komt me nog niet de neus uit, echter de leeftijd en aantal gereden kms (455000) lijden tot stedds meer onderhoud, op veel plaatsen begint roest door te komen, een lekkage aan de brandstof aan- of afvoer leiding, hij start bij koud weer ook nog eens op drie poten en verbruikt (veel) koelwater (zo'n twee tot drie liter per 1000 km) ik denkt dat er eer scheurtje/lek zit in de koppakking bij de bewuste slecht startende cylinder, m'n koelwater reservoir borrelt bij 'gasgeven'.
Ik denk dus dat deze ouwe trouwe en ook nog prima rijdende Sunny z'n beste tijd heeft gehad, maar ook dat aan alle goede dingen ook een eind moet komen.

Rik

wiemer (0), 17 jaar geleden

Rik,

Dank voor je antwoord. Ik heb inderdaad een nieuwe koppakking gemonteerd. Was vrij eenvoudig, maar ja net wat je zegt, het houdt een keer op.
Volgens mij heb ik een dynamo met vacuumpompje uit jouw type auto in mijn Nissan. Die dynamo's vond ik toen duur & zeldzaam!

Wiemer.

Elenbaas (0), 17 jaar geleden

o.k dan,

Deze dynamo afgelopen 7 jaar 2 maal vervangen door een ruildynamo, is ook niet goedkoop.
Afgeloipen zaterdag echter een Primera Luxury Plus uit begin 2000 aangeschaft, dus helaas zal ik de "ouwe trouwe" Sunny af moeten voeren, denk ik weinig interesse in één van ruim veertien jaar en ruim vier-en-een-halve ton in de benen, echt fris oogt 'ie ook niet meer na 1000+ uren in de file en wat 'parkeer' ongelukjes.
Zit wel een verse koppeling (november) en nieuwe (gratis) voorruit (maart) in, maar ja enig verlies moet je kunnen lijden.
Deze week neem ik afscheid van hem, ga de Primera lekker uitproberen, voelt in ieder geval een stuk zwaarder aan, en is op het eerste gevoel een stuk minder vlot, rijdt toch wel een stuk comfortabeler.

Hopelijk NIET tot ziens in de Primera sectie...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Sunny of stel zelf een nieuwe vraag.