Nissan Micra: Nissan Micra 2003 extra sleutel inleren

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2

Goedenavond,

Voor mijn vriendin heb ik een originele nieuwe Nissan afstandsbediening gekocht omdat ze bij aankoop maar één sleutel heeft gekregen. De sleutel wordt uiteraard geslepen, maar nu komt het volgende. Namelijk het inleren.

Ik vraag me af of je de sleutel kan inleren met de volgende methode:
6x van OFF naar ON draaien, de zevende keer naar ACC. Als het goed is moeten de knipperlichten dan een paar keer gaan knipperen.
Vervolgens de UNLOCK knop ingedrukt houden om daarna 3x de LOCK knop in te drukken. Ook hierna zouden de knipperlichten een paar keer moeten gaan knipperen.

Iemand die weet dat het anders moet/kan? Wat moet ik met de al ingeprogrammeerde sleutel doen in de tussentijd? Ik heb dit trouwens ook van Problemcar gehaald. Zie volgende link http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i....

Het gaat om een originele nieuwe Nissan sleutel die niet eerder geprogrammeerd is. Komt gewoon van NISSAN zelf vandaan.

Graag hoor ik van iemand die weet hoe het moet en of het bovenstaande correct is?

Alvast bedankt!

Getzsport05

Geplaatst door Getzsport05 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Micra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

Getzsport05 (0), 11 jaar geleden

Nu heb ik het volgende gevonden. Is eigenlijk wat uitgebreider dan de methode die ik zelf eerder heb gevonden. Moet ik hiervoor of hierna ook de 'oude' sleutel weer inleren of hoeft daar niets aan gedaan te worden? Dus is het alleen de extra sleutel inleren of ook de 'oude' sleutel ook? Indien de 'oude' ook weer ingeleerd moet worden, moet dit dan voordat de nieuwe wordt ingeleerd of erna?

Mvg. Slaven

Nissanwielmonteur (0) PRO, 11 jaar geleden

Een sleutel moet je inlaten leren via de computer en de Nats-code.

Een handzender volgens de manier van het contactslot.

Je moet altijd alles meenemen. Wat je niet programeerd is automatisch gewist.

Getzsport05 (0), 11 jaar geleden

Begrijp ik het goed dat de sleutel en handzender beiden een inleer/programeermethode hebben? Mijn vriendin heeft enkel een sleutel met handzender gekregen bij aankoop. Het is de 2knopsafstandsbediening die op de sleutel zelf zit, geen keyless entry afstandsbediening. Het beste zou zijn dat het bij de dealer wordt geregeld als ik uw antwoord lees of is het toch mogelijk om zelf de sleutel(en daarmee bedoel ik het geheel met afstandsbediening) te kunnen programmeren? Ook vraag ik me af of de Nats code op te vragen is ergens of kan die in het onderhoudsboekje worden gevonden? Graag hoor ik uw reactie. Bijgevoegd zit een afbeelding van de nieuwe sleutel.
[url=http://postimage.org/image/qkiyd1vcb/][img]http://s9.postimage.org/qkiyd1vcb/130620...[/img][/url]

Nissanwielmonteur (0) PRO, 11 jaar geleden

Ik heb je een klein beetje verkeerd ingelicht. Omdat je over die contactslot procedure begon dacht ik dat je een losse afstandsbediening had.

Deze sleutel gaat in 1 keer. Transponder voor de startonderbreker en handzender leer je tegelijk in. Het is een iets ander systeem als de andere Nissan sleutels die er ook zo uitzien. Dan moet het beide apart.

Dat moet inderdaad ook met een computer en met behulp van de Natscode.

Snap alleen niet dat je dealer dat niet even doet. Zo heb je er niets aan. Je kan er alleen een deur mee openmaken.

Ook voor deze geldt, wat niet meegaat in het programma proces is automatisch gewist.

Getzsport05 (0), 11 jaar geleden

Ok, bedankt voor zover! Als ik het goed begrijp dien ik dus met de Nats-code naar de dealer te gaan zodat deze het inleert. Mijn vriendin heeft ook het onderhoudsboekje, dus dan hoop ik dat de code daarin staat. Indien dit niet het geval is, kan de dealer deze dan opzoeken/opvragen? Ik ga ze even bellen om dat na te vragen of het zonder dat wij de Nats code hebben, zal lukken

Getzsport05 (0), 11 jaar geleden

Ik ben langs de dealer geweest en deze zei het volgende. De Nats code kan opgevraagd worden indien mijn vriendin de code niet toevallig in haar onderhoudsboekje heeft en de sleutel kan daarna ingelezen worden. De kosten hiervoor zijn 40 á 50 euro als de dealer ook de Nats code op zou moeten vragen.

Getzsport05 (0), 11 jaar geleden

Tevens werd mij verteld, om de sleutelbaard te laten slijpen, er een sleutelcode nodig is. Klopt dit? Ik dacht gewoon dat de 'oude' baard in het apparaat wordt gezet, de nieuwe blanke baard ook en wordt geslepen tot deze exact hetzelfde is. Of heb ik het nu mis? Ook vraag ik me af of deze kosten voor het inlezen en opvragen van de Nats code kloppen? Niet dat ik de dealer niet vertrouw, maar wil weten of dit juist en of teveel is.

Nissanwielmonteur (0) PRO, 11 jaar geleden

Klopt van die baart. Maar daar zit wel een gevaar aan.

Als de slotset ooit vervangen is en het sleutel nummer is niet gewijzigd in de database dan heb je een geslepen baart waar je niets aan hebt.

Een beetje sleutelkoning schaaft er een kopie van.

Snap eigenlijk de logica van de dealer niet. Hier heb je een sleutel en een handzender en zoek het maar uit.

Als wij er een bestellen dan komt tie geslepen aan. Wij bestellen ze bij Carlock. Eventuele fout door sleutelnummer daargelaten.

Vroeger had je een plakkertje op het dashbord met de Natscode als de auto vanaf de fabriek kwam.
Die code zat op de imobiliser unit geplakt en hoort daar bij.

Bij de Micra hoort de code bij het chassisnummer.

Chassisnummer wordt ingevoerd bij Nissan en dan komt de 12 cijferige/letters code terug

Shadowranger (0), 11 jaar geleden

Tip: Probeer in een lokaal dorp een dealer te vinden die klantvriendelijk is.

Getzsport05 (0), 11 jaar geleden

Het is me gelukt met de sleutel. De sleutel is bij een lokale sleutelboer geslepen (kosten waren €7) en het inleren is gedaan door de Nissan dealer in Krimpen. Ik heb verschillende dealers opgebeld maar geen van alleen had direct de tijd, behalve Roocar in Krimpen. Daar kon ik direct langskomen, en ik ben keurig te woord gestaan door de mensen daar. Nadat ik ben langsgeweest, stond ik na 20 minuten weer buiten met 2 werkende sleutels.

De code om de sleutel in te leren had ik niet, maar dat was geen probleem werd me verteld. Ik had het chassisnummer doorgegeven en zij hebben het uitgezocht voordat ik kwam.

Het was mijn eerste ervaring met deze dealer, maar de service is uitstekend. Wat me ook opviel, is dat deze dealer direct een prijs kon geven. Andere dealers die ik belde konden mij geen exacte prijs geven en bij één dealer hoorde ik zelfs twee verschillende prijzen.

Mij heeft het €45 gekost voor het opvragen van de code en het inleren van de nieuwe en oude sleutel(met kast) Dit was geen keyless entry sleutel.

Mijn 'probleem' is dus opgelost.

Bedankt allemaal voor jullie reacties.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Micra of stel zelf een nieuwe vraag.