Nissan Navara: nissan navara D40

Bouwjaar: 2006, Motorcode: D40

hallo ik heb een navara D40 van 2006 met 130000 km
probleem 1. als ik koud weg rijdt ratelt die als een gek na een km of 3 is het over in de garage zeggen ze dat het de injectoren zijn .even vervangen om en na bij 4 á 500 euro per stuk .maar ik denk als ze kapot zijn waarom alleen de eerste 3km tikken .

probleem 2. verder als ik optrek niet altijd (ik heb een automaat) stopt hij bij de snelheid van rond de 100 km/u en gaat hij niet harder als ik mijn gas verder in trap gaat hij wel in zijn kickdown in toeren om hoog maar niet harder ,pas als ik het gas los heb gelaten en weer gas geef gaat hij weer harder ,hij doet het niet altijd , wel lijkt het me soms dat hij het met tegen wind eerder doet .in de garage vertelde ze turbo overdruk, nieuwe turbo 2500 euro

probleem 3. de aandrijfas van de versnellingsbak naar het differentieel piepend geluid ze wisten niet precies waar het geluid vanaf kwam maar met een nieuwe as zou het weg zijn .dat hadden ze bij een andere navara ook gehad .1000 euro .volgens mij komt het geluid van de kruiskoppeling net voor het differentieel .

voor de rest een fijne auto ik heb hem pas sinds januari(niet gekocht bij een garage) maar ik wil graag weten of er ook andere oplossingen voor zijn .

cocacolawill

Geplaatst door cocacolawill , lid sinds 11 jaar geleden

10 Reacties

Nissanwielmonteur PRO, 11 jaar geleden

Ik denk dat je je om het geluid van de verstuivers geen zorgen moet maken. De YD25 motor is altijd een beetje een knikkerbak als deze koud is.

Wat betreft het inhouden: Turbo lijkt me niet. Aangezogen lucht t.o.v. de turbodruk kan gemeten worden en dan zou je moeten kunnen zien of de turbo werkt. Misschien een kwestie van een verstopt luchtfilter. Maar dat is allemaal weer tegenstrijdig aan je verhaal met gas los en tegenwind.

Het geluid van de aandrijfas zegt mij helemaal niets. Welke bedoel je eigenlijk?? Die naar voren of naar achteren. Of is het een 2wd

Michel7773 PRO, 11 jaar geleden

Het inhouden komt denk ik door het brandstoffilter. Vervangingstermijn is eigenlijk is te lang voor het filtertje. Al meerdere keren gehad dat het probleem op die manier opgelost werd.
De kruiskoppelingen kun je makkelijk zelf controleren, als die zware punten hebben kunnen vaak de kruiskoppelingen zelf bij een gespecialiseerd bedrijf vervangen worden.

cocacolawill, 11 jaar geleden

het is meer een ratel dan gewoon een diesel knikker ,de filter is ook al twee vervangen ik heb er al eens injectoren reiniger in gedaan dat hielp ook niet

de lucht filter is ook vervangen

het is de kruis koppeling naar achter voor het differentieel

Nissanwielmonteur PRO, 11 jaar geleden

Weten ze zeker dat het de injectoren zijn???? Is het niet de distributieketting die rammelt???

p van g PRO, 11 jaar geleden

het piepen van de achterste aandrijfas van d40 is een bekend probleem zit in de as en niet in de kruiskoppelingen!!!!!!! wat het in houden betreft zeer waarschijnlijk vast zittenden vaantjes van de variabele turbo als de storing zich voor doet wordt er een dtc gezet zonder dat het check engine lampje gaat branden (turbo niet bij nissan bestellen veel te duur) succes.

jerlars PRO, 11 jaar geleden

Tikkend geluid kan van verstuivers komen, niet te druk om maken.
Inhouden zou zeker een filter kunnen zijn, maar controleer de vacuumslangen even goed.
hebben wij laatst bij een gehad tijd aan het zoeken geweest bleek een scheurtje in vacuumslang te zitten.
Piepen van aandrijfas is de kruiskoppeling zelf, al meerdere malen gehad en
zijn gewoon bij de dealer los te bestellen, voorste is gelijk aan achterste.
succes

cocacolawill, 11 jaar geleden

vanmorgen heb ik de auto rustig laten warm draaien en toen ratelde die bijna niet ,heel even .

en die kruiskoppeling moet je die er uit persen want ik zie dat ze zijn geborgd met een borgveer

jerlars PRO, 11 jaar geleden

Ja, moet eruit geperst worden

texa PRO, 10 jaar geleden

piepend geluid is een kruisstuk in de aandrijfas heb ik al div keren vervangen succes

cocacolawill, 10 jaar geleden

hoi sorry dat ik lang niks heb laten horen maar bedankt voor alle adviezen
mijn kruiskopling is gemaakt en ik heb twee verstuivers (laten) vervangen ,in het begin was het wat beter maar nu tikt di wer zo als de andere twee vervangen zijn moet het over zijn zegt mijn garage en ook het probleem van het weg vallen .ik hoop het maar.nu eerst nog even sparen .

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Navara of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.