Nissan Primera: Nissan Primera Voortrein klappert

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1800

Sinds enkele maanden heb ik het probleem met een primera HB 1.8 bij warm weer dat de voortrein bij lage snelheden hinderlijk staat te klapperen bij oneffenheden in het wegdek.
Bij hoge snelheden is het niet hoorbaar.
Hoe lager de snelheid hoe harder het geluid.
Dealer heeft alle rubbers al nagekeken en gesmeerd maar dit heeft niets geholpen.

Als de auto een tijdje heeft stilgestaan en ik trek links of rechtsvoor aan het spatbord de auto iets op dan hoor ik de schokbreker soms iets kraken.

Wie komt dit bekend voor


Gr Eric

eric2765

Geplaatst door eric2765 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Primera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

mark7253 (0) PRO, 17 jaar geleden

bovenste draagarmen maken geluid komt veel voor maar kan geen kwaad

eric2765 (0), 17 jaar geleden

mark,

bedankt voor je reaktie, ...is er ook iets aan te doen aan dit gerammel en is dit erg kostbaar?

gr eric

mark7253 (0) PRO, 17 jaar geleden

kan draagarmen reviseren maar is ook tijdelijk kan ook imitatie krijgen rep. set nipparts 31.70 draagarm nipparts 82.20 moog of sidem 77.30 prijzen zijn bruto ex. bij automatriaalzaak ter koop kan je gemkkelijk zelf monteren

mark7253 (0) PRO, 17 jaar geleden

kan draagarmen reviseren maar is ook tijdelijk kan ook imitatie krijgen rep. set nipparts 31.70 draagarm nipparts 82.20 moog of sidem 77.30 prijzen zijn bruto ex. bij automatriaalzaak ter koop kan je gemkkelijk zelf monteren prijs is per kant

primeragtpower (0), 17 jaar geleden

idd...de bovenste draagarmen , ik rij nu met imitatie rond geen problemen. De rubberen bussen in draagarmen zijn dan ver versleten ,zal denk ik ruimte op zitten en dat hoor je. Idd simpel karwei een brug is wel aan te raden anders gaat het niet lukken. Oh ja als tip; zet draagarmen pas vast wanneer ze volledig ingeveerd zijn, dus niet met een loshangend wiel.

eric2765 (0), 17 jaar geleden

dank voor jullie reaktie,

Ik heb nog garantie op deze auto en heb e.e.a. laten repareren onder bovag garantie.
Volgens Nissan Dealer een reparatie van ongeveer 350 euro.

Probleem is nu iderdaad over en hoop dat het zo blijft

Shadowranger (0), 17 jaar geleden

Ik heb hetzelfde met mijn Primera uit 2000. Dealer zei dat het "een produkt-eigenschap" is van de Primera's en er niets aan te doen viel dan alleen onderdelen demonteren, invetten en terug monteren. Daarmee vonden zij het acceptabel. Nergens is speling geconstateerd. Zij wijtten het gerammel aan het "plakken van de bussen" bij warmer weer in de draagarmen. Er bouwt spanning op dat door de korte oneffenheden in het wegdek los schiet, de zgn. "rammel". Het is voor hun dus een bekend probleem.

Nu rij ik enkele weken rond na de reparatie en idd valt me op dat het geluid weg is. Ook de temperatuur is lager (20 graden ipv 32).Maar moet ik genoegen nemen met deze "produkt-eigenschap"? Hiervan is mij niets verteld tijdens de verkoop. Ik heb nog garantie tot eind september 2006.

Ik heb diverse Pimera's gereden van mijn schoonvader, maar nog nooit die rammel gehoord. Ik geloof het dan ook niet dat door temperatuursinvloeden die rammel sterker optreed.

eric2765 (0), 17 jaar geleden

Ik heb de auto naar de dealer gebracht en ze hebben de bussen vervangen die als revisiesetje bij Nissan geleverd worden voor dit probleem en blijkt volgens mijn Nissan dealer in Arnhem (Bosan) wel degelijk een produktiefout te zijn.
Nadat de bussen aan beide kanten vervangen waren heb ik de afgelopen maanden in de hitte van Juli geen problemen meer gehad of gehoord en het gerammel is wel degelijk over nu.
Dus alleen invetten klinkt mij wat vreemd in de oren.

Gr Eric

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Primera of stel zelf een nieuwe vraag.