Nissan 350z: oliepeilen

Bouwjaar: 2005

De oliepeilstok van mijn 350Z is erg moeilijk af te lezen. Als ik de peilstok er uit haal dan kan ik het nivo aan de zijde waar de maatstrepen (voorzijde) op staan wel goed aflezen, maar aan de achterzijde (dus waar de maatstrepen niet op staan) daar is het peil veel hoger (tot bijna boven aan de peilstok zit er dan olie). Hoe kan Dit?
Als ik er olie bij doe dan is het helemaal niet meer mogelijk om te peilen want dan zit de olie aan de voorkant en achterkant tot boven aan de peilstok. Ik moet dan zeker een half uur wachten en oook dan is het moeilijk afleesbaar. Hoe kan dat?
Ik rij erg rustig met de auto, kom de eerste 20km niet boven de 3500rpm uit, rij altijd minimaal 20km en heb toch in 11000km al 2 liter olie bij moeten vullen. Is dat normaal? Graag jullie antwoorden

harold4146

Geplaatst door harold4146 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan 350z? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

harold4146 (0), 18 jaar geleden

Bedankt voor het snelle antwoord. Morgen zal ik zo peilen als je hebt gezegd. Toch vind ik 1 liter olie op de 6000km aardig veel. Komt dat hoge verbuik misschien omdat de motor nog niet "los" is of is het bij dit soort motoren gebruikelijk?
Overigens: hiervoor heb ik diverse Opel V6-motoren gehad en die hadden een olieverbruik van 1op20000km. Graag je reactie.

Marco7101 (0), 18 jaar geleden

Ik rij ook in een 350Z en geen echt meetbaar olieverbruik tussen de beurten in. Lijkt me zinvol dit aan de dealer te melden want ik vind het wel een behoorlijk verbruik. Ik rij fors maar wel lange afstanden. De eerste 10 km komt ie niet boven de 3000 rpm.
Succes ermee!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan 350z of stel zelf een nieuwe vraag.