Nissan Primera: Onregelmatig oplichten remindicatielampje (niet het ABS lampje)

Bouwjaar: 1999, Brandstof: LPG, Motorcode: 2.0

Beste,

Sinds een maand zit het met volgende probleem met mijn Nissan Primera WP11 uit mei 1999. De kilometerstand is 254.000 km. Tot heden toe weinig problemen gehad met de wagen.

Het lampje van de remmen (handrem) licht regelmatig op bij het remmen. Rem ik rustig dan is er niets aan de hand. Rem ik wat forser dan licht het op. Zodra de auto stil staat gaat het lampje uit. Als de rem tijdens het rijden wordt gebruikt en daarna wordt losgelaten dan gaat het lampje ook uit. Het lampje flikkert (brandt niet echt continu) als het oplicht.

De auto remt goed (paar maal met een noodstop getest) en ook het remvloeistofniveau is ruim voldoende. Ook als de auto over een hobbel rijdt licht het lampje op.

Zelf denk ik aan een kabelbreuk of een indicatie van dunnen remblokken. Ik weet echter niet of de auto hiermee is uitgerust. Of wellicht is de schakelaar van de handrem aan slijtage onderhevig.

Het ABS lampje licht trouwens niet op. Wel lijkt het erop, gezien het remstof of de wielen, dat de auto rechtsvoor meer remt dan linksvoor.


Heeft iemand advies of goede raad?

Alvast bedankt voor het meedenken.

Mvg,

Michel

Primera 2003 Acenta

Geplaatst door Primera 2003 Acenta (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Primera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Hans4040 (305) PRO, 16 jaar geleden

1: dikte van remblokken controleren of eventueel de remslijtage indicatie op beschadigingen en sluiting tegen massa.
2: handremschakelaar controleren of deze los zit of afgesteld moet worden, of dat de bedrading sluiting maakt tegen massa.
3: schakelaar op remvloeistof reservoir controleren en de bedrading controleren op sluiting tegen massa.

mvg,
Hans.

hoes (0), 16 jaar geleden

vlotertje welke in het resevoir zit schoon maken hier hangt waarschijnlijk drap aan waardoor deze eerder contact maakt bij het remmen gaat de vloeistof naar voren het vlotertje zit dacht ik achter in het resevoir waardoor daar het peil zakt en het vlotertje contact maakt en daardoor licht het lampje even op.

Mvg,

hoesein.

knutsel (0), 16 jaar geleden

ik heb het eens gehad dat met het afspuiten van de motor een beetje water tussen de contacten van het schakelaar gekomen is.
test het eens wanneer je rijdt met de draadjes van het reservoir af en dan een sterk remmend.
doet hij het dan nog dan moet je ergens anders zoeken.

Primera 2003 Acenta (0), 15 jaar geleden

In dit geval was het probleem met remvloeistof bijvullen opgelost. Daarna is de auto weggegaan dus ik weet niet of het een permanente oplossing is geweest.

Bedankt voor het meedenken,

Michel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Primera of stel zelf een nieuwe vraag.