Nissan Micra: Piepend geluid bij warme motor

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Hallo,

Sinds enige tijd maakt mijn Nissan een hoog piepend geluid alsof er iets aanloopt (het klinkt als een garagedeur die open en dicht gaat middels een roldeur en dan hoog piepgeluid maakt). Het wordt steeds erger.

Als de motor koud is dan heb ik er weinig tot geen last van. Zodra de motor warm is dan hoor ik het piepende geluid. Dit is vooral met sturen (ook al stuur ik heel lichtjes naar links of rechts) en het gepiep wordt harder als ik meer naar rechts of links stuur. Wanneer ik hard rij (buiten de bebouwde kom) dan heb ik er volgens mij geen last van (of ik hoor het niet door de snelheid). Als ik stilsta en het stuur heen en weer draai (auto loopt dan stationair) dan hoor ik geen geluid.

Enig idee wat dit kan zijn? Hopelijk kunnen jullie mij helpen.

Gr Jessica

Jessica2802

Geplaatst door Jessica2802 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Micra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kaleido 1 (1805) PRO, 11 jaar geleden

Snaarspanning wel goed ?

Jessica2802 (0), 11 jaar geleden

Geen idee :$...ik dacht dat de snaar juist alleen piepte bij een koude motor en koud weer. Hoe kan ik dit zelf controleren?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Micra of stel zelf een nieuwe vraag.