Nissan Primera: Primera P12 display functioneert niet meer

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Bij mijn Primera (P12) valt regelmatig het display weg. Het gehele bedieningspaneel is dan buiten werking (geen radio, airco, ventilatie, navi etc.). Meestal gebeurt dit bij kou en/of nat weer. Na een flinke dag zon doet ie het weer.

Ik heb begrepen dat het bedieningspaneel wordt aangestuurd door een print achter in de DVD speler.

Heeft iemand ervaring met dit probleem?
Nissan heeft een ruilprogramma voor de DVD speler. Om hiervoor in aanmerking te komen moeten wat tests gedaan worden. Wie weet wat deze tests inhouden?
Kan het probleem iets met vocht te maken hebben (massa probleem)?

grandours

Geplaatst door grandours , lid sinds 13 jaar geleden

11 Reacties

Nissanwielmonteur PRO, 13 jaar geleden

Als er een duidelijke storing is dan is dat genoeg en hoeft de dealer alleen maar de betreffende hokjes aan te vinken. Besef wel dat dit een X-bedrag kost voor het ruiltoestel. Je auto is namelijk al uit de garantie.

Ton

grandours, 13 jaar geleden

Een ruil DVD-player kost zo'n €900,- ex.btw. Nogal veel dus.

Voordat ik hem vervang wil ik graag zeker weten of het hieraan ligt of dat er misschien een probleem met de massa is. De uitval van de display gebeurd namelijk meestal als het heeft geregend of koud is geweest.

Heeft iemand ervaring met dit probleem? Advies waar de massa-fout zou kunnen zitten?

Nissanwielmonteur PRO, 13 jaar geleden

Heb je trouwens al eens geprobeerd om de klacht op te lossen door de accupool er een kwartiertje eraf te halen??? Zo heb ik ook al eens wat vage niet te vinden klachten opgelost. Overigens heeft de dvd-speler een keiharde massa via z'n montage beugels aan het ijzeren frame van het dashbord.

Ton

grandours, 13 jaar geleden

De accupool is er inderdaad al langere tijd afgeweest (ik heb een gastank ingebouwd).

De DVD heeft een goede massa, dat zal het probleem niet zijn. Maar de Primera heeft blijkbaar vaker problemen met de massa aan de achterzijde van de auto wat allerlei rare storingen veroorzaakt.

Ik heb echter geen idee hoe ik zo'n storing kan vinden. Alle contacten aan de achterzijde lijken OK. Ik heb ze allemaal losgehad en gecontroleerd.

Is er een methode om een beschadigde draad te vinden die in de auto aan de massa ligt?

Nissanwielmonteur PRO, 13 jaar geleden

Ja inderdaad de massa's van de achterlichten willen nog wel eens slecht worden. (De contacten in de stekker van het achterlicht woren dan te wijd. Ik knijp ze meestal aan met een heel klein punttangetje). Dan gaat je achteruitrijcamera aan als je remt of inhouden terwijl je richting aangeeft.

Denk dat je nu te ver gaat zoeken.

aalsmeer PRO, 13 jaar geleden

Controleer je massa van je achterverlichting even
en je printplaten van je achterverlichting controleren.
gaan vaak stuk

coen1975 PRO, 13 jaar geleden

900 ex btw is erg veel geld, ik verwacht dat ik .
mvg Coen

Het is niet toegestaan diensten of onderdelen aan te bieden op deze site,zie forumregels.

Hans moderator

aalsmeer PRO, 13 jaar geleden

[quote=aalsmeer]Controleer je massa van je achterverlichting even
en je printplaten van je achterverlichting controleren.
gaan vaak stuk[/quote]

natrix, 13 jaar geleden

Beste,

Is er al een oplossing naar voren gekomen?
Bekijk ook even mijn plaatsing met het zelfde probleem.

http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?p...

Groet,

Peter Out

grandours, 13 jaar geleden

Ik heb een Primera WP12 Tekna van 2002. Bij mij is ook regelmatig de N-form uitgevallen.
Bij hoge buitentemperaturen wil ie wel eens aanspringen.

De Primera kan ook zonder de N-form rijden, geen probleem. Echter gaat de bediening vervolgens op de "automatische piloot".

Wat is de oorzaak? De auto heeft een DVD-speler voor de navigatie. Achter in de DVD-speler (ingebouwd dus)zit een printplaatje die de besturing van de N-form regelt. Op dit printplaatje zit een metalen doosje van zo'n 5 cm lang en 1 cm breed. Hierin zit nog een printje met daarop een drietal condensatoren. Tussen deze condensatoren zit een witte harde pasta. Onder de pasta zit een transistor. Deze transistor is het probleem. Door temperatuurwerking (uitzetting en krimp) en de harde pasta komt ie los van de printplaat.

Als de transistor los zit springt je display op zwart. Wordt het buiten wat warmer, wordt ook de print warmer en maakt de transistor weer (eventjes) contact....

Oplossing: De print opnieuw solderen. Mij is het niet gelukt. Maar de echte TV-specialist kan het misschien.
Het alternatief is een nieuwe DVD speler. Tweedehands zijn ze zo goed als niet te krijgen. Er is zoals hierboven wordt beschreven een ruilsysteem via Nissan. De dealer vraagt om en nabij de €1000,- EXCL. BTW en excl. inbouw. M.i. een belachelijke prijs voor iets wat feitelijk een productiefout is. Bovendien kost een printje zoals dit een paar Euro op de markt. De speler wordt naar Clarion in Frankrijk gestuurd.

Ik heb een dergelijke speler bij een Duitse dealer besteld. Hier kost ie een €775,- INCL. BTW. Als het goed is krijg ik hem deze of volgende week binnen. De oude heb ik van de week al afgegeven. Het inbouwen is niet erg moeilijk, maar voor een eerste keer kun je er gerust 2,5 uur voor uittrekken. Je hebt alleen een platte en kruisschroevendraaier voor nodig. Armsteun losmaken, afdekkapjes bij voeten losklikken, kap van versnellingspook losschroeven, middenconsole losmaken en naar boven klappen, N-form losmaken (twee stekkers), frontje van DVD, CD en asbak losschroeven (4 schroefjes), frame DVD-CD losschroeven (4 schroefjes), stekkers uit DVD klikken (2 stuks), schroefjes zijkant DVD losdraaien (4x). Door 1 zijkant van de CD speler los te draaien maak je ruimte om de DVD te verwijderen. En dan weer monteren...

De dealer had de volgende gegevens nodig: de gegevens die op de speler staan (zit een sticker op), het chassisnummer van de auto en de datum van de eerste toelating.

Als het goed ben ik volgende week weer een blij man (met een hoop minder geld).

O ja, de Nissan dealer in Aken geeft 2 jaar garantie op de nieuwe speler.

bogiebus, 6 maanden geleden

En ja hoor inmiddels bij mij ook alles uitgevallen.Gelukkig werd in dit forum het adres in Schiedam van dhr vd Boor gegeven als reparateur van audio die heeft een nieuw N form blokje erin geplaatst en alles werkt weer prima.Als dit niet lukt word je Nissan apk afgekeurd wegens geen voorruitontwaseming.Kosten tussen de 150 en 200 euro vergeleken met de dealer prijzen heel goedkoop.Alleen moet je zelf alles uitbouwen en weer inbouwen maar het loont de moeite.Ook weer dankzij de beschrijving hier in het forum.Bedankt allemaal voor de tips en suggesties jullie hebben me gered en mijn vakantie,geweldig.Groet John.15 jaar eigenaar van een primera tekna uit 2003 met 207.000 km.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Primera of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.