Nissan Primera: Primera P12 katalysator

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Mijn auto maakte een raar ratel geluid met name bij het gas geven in de P (het is een automaat) en niet veel later ging het motorstoringslampje branden. Na het uitlezen bleek de katalysator kapot. (Error P0420) De katalysator is nu leeg geruimd want het binnenwerk was gebroken. Ben ik te hard over een drempel gereden met trailer erachter? Kan dat?

Nu schijnt de Primera 2 katalysatoren te hebben, maar het gaat om de eerste die aan het spruitstuk vast zit. Het vervangen van het binnenwerk kost ongeveer 500 euro maar een nieuwe kost volgens de garage om en nabij de 1000 euro.

Wat moet ik doen? Het is een 2.0 automaat uit 2003 met een KM stand van 90.000.
Kan ik een tweedehands exemplaar laten bestellen door de dealer?

Na het wissen van de error duurt het 300-500km voordat het lampje weer gaat branden. De APK komt er ook aan over 2 maanden. Dan zal hij de viergasmeting wel niet halen??

Hoe kan ik dit zo goedkoop mogelijk laten repareren??

pJeffrey

Geplaatst door pJeffrey (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Primera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

BjornSP (0) PRO, 13 jaar geleden

Zo goedkoop mogelijk: ga naar de sloop en zoek een zelfde kat, hopen dat je er 1 vindt en gok er op dat deze lang genoeg mee gaat voor die centen. Je weet immers niet de voorgeschiedenis van de gebruikte kat.

Duurder: Laat de garage er een nieuwe onder zetten met garantie!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Primera of stel zelf een nieuwe vraag.