Nissan Primera 2003: Primera P12 wil niet aanslaan

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: QG18DE, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 85

Goedenavond Heren,

Een kennis van mij heeft een primera P12 bj 2003 met een 1800 QG18DE benzinemotor. De wagen viel opeens stil en wil niet meer starten. Tijdens het starten hoor je dat de motor wel wil aanslaan maar het gebeurt net niet, het duurt maar een halve seconde. Wanneer men het contact opzet dan hoort men de benzinepomp het systeem onder druk zetten. Het "nats" systeem werkt volgens mij naar behoren want het indicator lampje brandt of flikkert niet tijdens het starten of tijdens het contact op zetten. Deze heeft voor problemen gezorgd. Voertuig werd uitgelezen met icarsoft cr maar er was geen enkele foutcode aanwezig, Ik weet dat de nok/krukas sensor wel eens voor problemen zorgen bij de P12 1.6/1.8 evenals de distributieketting maar zou dit dan geen foutcode P0340 moeten weergeven? Zou het kunnen dat 1 van de sensors een verkeerde waarde doorgeeft zonder een foutcode te generen? Het afkoppelen van de luchtmassameter heeft ook niets uitgehaald. De wagen werd altijd zeer goed onderhouden (geen Nissan dealer) en heeft eigenlijk nooit problemen gehad tot nu toe!
Is er iemand die dit herkend?

Met vriendelijke groet

Dave-77

Geplaatst door Dave-77 , lid sinds 13 jaar geleden

4 Reacties

kaleido 1 PRO, 5 maanden geleden

Al gekeken naar vonk en of er benzine ingespoten wordt ?

Dave-77, 5 maanden geleden

Beste Kaleido,

Ja er is inspuiting en ontsteking maar de inspuiting stopt ermee net in die halve seconde dat hij wil aanslaan, maar ik heb een nok en krukassensor besteld en van zodra ik deze heb ontvangen monteer ik die. ik zal zeker het resultaat mededelen.

Mvg

Dave-77, 5 maanden geleden

In bijlage de foto's. Mvg

. . .

Beste antwoord, geplaatst door Dave-77, 4 maanden geleden

Probleem opgelost, de distributie ketting was de boosdoener, teveel uitgerokken. Topic mag dicht.

Met vriendelijke groet

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Primera of stel zelf een nieuwe vraag.