Nissan Primera 2003: Primera start alleen maar met losgekoppelde nokkenassensor

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1800

Een Primera P12 1.8 met QG18 motor 197dkm die alleen maar start (na 5 a 10 sec) met losgekoppelde nokkenassensor kan dit te maken hebben met een uitgerekte distributieketting? Geen foutmeldingen met aangesloten sensors, alleen komt er een foutmelding nokkenassensor wanneer men de nokkenassensor loskoppelt. Als men deze terug aansluit met draaiende motor dan blijft de motor wel draaien maar als men de de foutcode wist dan valt de motor stil en moet men de nokkenassensor terug loskoppelen om te kunnen starten! Motor draait vlot zonder schokken enz. Zou een uitgerekte distributieketting geen foutcoude moeten veroorzaken? heb de distributie nagekeken en de drukstaaf van de kettingspanner steekt er zo'n 6-7- milimeter uit, de ketting tussen de nokkenas tandwielen kan men ook zo'n 6-7 milimeter met een beetje duwen trekken op en neer bewegen. Nats geeft geen problemen, benzinepomp Relay is goed, deze primed bij het contact opzetten en pomp ook tijdens het starten. Voertuig heeft buiten dit nog nooit problemen gehad. Als iemand dit probleem herkend.. feel free tot post..

Met vriendelijke groet.

Dave-77

Geplaatst door Dave-77 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Primera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Dave-77 (0), 3 jaar geleden

Nog even ter aanvulling. De nokkenas en krukas sensor zijn nieuw.

harry4203 (430) PRO, 3 jaar geleden

dat kan heel goed idd.

    Dus een uitgerekte ketting!? - Dave-77 (0), 3 jaar geleden

harry4203 (430) PRO, 3 jaar geleden

waarom start je nou toch weer een nieuw topic? dat schept zoveel verwarring.

    Mijn excuses hiervoor maar bij mijn ander topic kon ik geen reactie meer plaatsen! ik kreeg de melding 404 of 405, vandaar mijn nieuwe topic, nogmaals mijn excuses

    Met vriendelijke groet - Dave-77 (0), 3 jaar geleden
check

Beste antwoord, geplaatst door Dave-77 (0), 3 jaar geleden

Probleem opgelost, de distributie ketting was de boosdoener, teveel uitgerokken. Topic mag dicht.

Met vriendelijke groet

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Primera of stel zelf een nieuwe vraag.