Nissan Primera: Primera start niet

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Een splinternieuwe accu, gisteren nog gelopen. Maar vandaag ho maar. Hij maakt wel wel geluid bij het starten maar dat is het dan ook. (Accu spanning =14+ volt). Waar moet ik beginnen?

Deax

Geplaatst door Deax (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Primera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Nissanwielmonteur (0) PRO, 14 jaar geleden

Ons vertellen wat voor geluid.

Als het een hoog gierend geluid is dan schiet het tandwieltje niet naar buiten en als het alleen een klik klik geluid is dan draait de startmotor niet omdat deze of vast zit of geen hoofdstroom krijgt.

Als je met een hamer een klop op de startmotor geeft en hij start wel dan heeft tie vastgezeten. Anders moet je eens kijken of de dikke plusdraad van de accu naar de startmotor nog wel goed vastzit, goed contact maakt op de accupool. En vergeet ook de massakabel niet. Deze zou gebroken kunnen wezen.

Succes en we horen wel van je bevinding

Ton

Deax (0), 14 jaar geleden

Na omdraaien van het contact komt er een droge klik en vervolgens maakt hij het geluid van een figuurzaag? maar dan harder.

Het lijkt er dus op dat de startmotor wel draait.

Ik heb de bougies gecontroleerd, deze zien er nog goed uit.

Vanavond toch nog eens de contactsleutel omgedraaid. Eerst twee een keer het gas ingedrukt. Na ca. 15 seconden hoorde ik een eerste kuch, na 30 seconden nog een , het gas nog eens ingedrukt en even daarna kwam de motor eindelijk tot leven. Gelijk maar even wat gereden en toeren gemaakt. Geen gekke motorgeluiden gehoord.

Kan het zijn dat door lang stilstaan en daarna 5 minuutjes stationair draaien de brandstoftoevoer gewoon niet goed was?
Hopelijk start hij morgen ochtend weer, houdt jullie op de hoogte.



Daniel

JEROEN5326 (0) PRO, 14 jaar geleden

Bij DAT geluid (ik noem het altijd een naaimachine-geluid) heb je een nieuwe/andere startmotor nodig...

SUC6
Jeroen

Deax (0), 14 jaar geleden

Vraagje: waar zit trouwens die startmotor? Ik zal morgen die kabels naar de accu controleren

Deax (0), 14 jaar geleden

Nu, de auto loopt weer. Denk ik iets geweest met de benzinetoevoer. Misschien omdat hij enige tijd heeft stilgestaan en daarna slechts vijf minuten voor de accutest. Dus niets met de startmotor aan de hand.
Dank allen voor suggesties en meedenken

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Primera of stel zelf een nieuwe vraag.