Nissan 100nx: radio aansluiting deugt niet.

Bouwjaar: 1992

hallo allemaal,

ik heb nu sinds ander half week een nissan 100 nx 1600 16v u9 uit juni 92.ik had al erge problemen met on regelmatige toerental en storteren van de auto maar dat probleem is er helaas nog.

heb nu een splinternieuwe panasonnic mp3 wma cd speler maar als ik hem aansluit werk de radio alleen als de lampen uistaan van de auto.als 1 maal de lampern van de auto worden ingschakeld dan gaat de cd speler uit.

en als ik de antenne stekker er in druk knapt de zekering en komt er een dikke vonk vanaf?dit is wel heel vreemd of niet dan.

heeft iemand toevallig de goede aansluiting schema voor de audio van een nissan 100 nx.(hoe de draden aangsloten moeten worden van de standaard draden naar de iso stekkers van tegenwoordig)

ik hoop dat iemand mij kan helpen.

alvast bedankt.

100Nxdropje

Geplaatst door 100Nxdropje (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan 100nx? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

paulmichiel (0) PRO, 18 jaar geleden

Even meten. Dat met het lampen aanzetten is een klassieker bij Japanse auto's, als het licht uit is meet je massa. Zet je je licht aan komt er spanning op en knapt je zekering. Deze draad is om de radio signaal 'licht aan' te geven om een kleurverandering te kunnen geven.

Verder heb je een constante plus, geschakelde plus en massa nodig. Een schema heb je niet nodig slechts een spanningszoeker......

Succes,

Paul

mark7253 (0) PRO, 18 jaar geleden

je hebt de massa op het licht aangesloten er zit geen massakabel in de radiostekker dus kabel van de radio naar de massa maken bv als je in het gat waar de radio in moet zie je 4 parkers bij een bijshroeven

henri4473 (0), 18 jaar geleden

bij een japanse auto, moet je er vanuitgaan dat je altijd zelf een massa punt moet maken voor de radio, meeste jap auto's pakkan massa van de ant. en hebben hem dus niet in de kabelboom zitten voor de radio

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan 100nx of stel zelf een nieuwe vraag.