Nissan Primera: Remmend geluid bij achteruit rijden

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Vorig jaar hadden wij een probleem met de auto, dat deze bij het achteruit rijden en remmen nogal wat herrie produceert (hard remgeluid). Na het wisselen van de zomerbanden voor de winterbanden was dit probleem opeens weg. Wat schets onze verbazing .... wij hebben de winterbanden met stalen velgen weer vervangen door de zomerbanden met aluminium velgen en het geluid is weer terug. Heeft iemand enig idee waardoor dit zou kunnen worden veroorzaakt?

diana11

Geplaatst door diana11 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Primera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

Nissanwielmonteur (0) PRO, 14 jaar geleden

Hallo,

Welk type Primera is het precies??? Het zou nog het oude model P11 kunnen wezen of het nieuwe P12. Dat kan je zien in het chassisnummer wat ook op het kentekenbewijs staat.

Als het een P12 is dan ligt het aan de remblokken. Daar zijn toen gemodificeerde voor gekomen. Het geluid zoals je omschrijft komt mij bekend voor. Alleen de combinatie met de velgen kan ik niet verklaren.

Ton

Hans4040 (330) PRO, 14 jaar geleden

Lopen de velgen misschien tegen de remklauwen?

Nissanwielmonteur (0) PRO, 14 jaar geleden

Dan zou je het bij vooruitrijden toch ook moeten horen.

diana11 (0), 14 jaar geleden

Bedankt voor jullie reakties. Het gaat om het model P12. Wij hadden zelf ook wel een vermoeden dat het misschien aan de remblokken zou kunnen liggen, maar vonden het zo raar dat het geluid er met de andere banden niet was. Wij gaan nu toch maar eens de remblokken vervangen. Hopelijk is het probleem dan opgelost.

ludolf01 (0), 14 jaar geleden

[quote=Nissanwielmonteur]Dan zou je het bij vooruitrijden toch ook moeten horen[/quote]
Waarom hoor je het dan niet met de stalen wielen met winterbanden?
ik bedoel dat het niet aan de remblokken kan liggen.


Ludolf.

diana11 (0), 14 jaar geleden

Beste Nissanwielmonteur,

een ander vraagje waar je misschien het antwoord wel op weet: Bij scherpe bochten hoorden wij een beetje hoog jankend geluid bij de voorbanden. Nu hebben wij vorige week alle 4 de banden vervangen en nu is het geluid ook weg. De auto stuurt ook een stuk soepeler. Kan dit probleem door de wiellagers veroorzaakt worden?

ludolf01 (0), 14 jaar geleden

Ik denk dat het aan die grove winterbanden ligt...wiellagers maken niet de ene keer lawaai en de andere keer niet.

Ludolf.

diana11 (0), 14 jaar geleden

Beste Ludolf,

Bij de vorige zomerbanden deed ie dat ook al. Dus zowel met winter- als met zomerbanden. Wij hebben gewoon een simsalabim auto. Het ene geluid verdwijnt en het andere geluid krijgen we ervoor terug.

ludolf01 (0), 14 jaar geleden

Besta diana, laat een garage even kijken/luisteren naar de wiellagers...dit is moeilijk te be-oordelen vanachter een pc.

Ludolf.

P. Kelder (0) PRO, 14 jaar geleden

Wat Ludolf zegt is misschien wel de beste oplossing, anders wordt het prijsschieten.

Gr. paul

Nissanwielmonteur (0) PRO, 14 jaar geleden

Ik vertel wat ik uit mijn eigen vergaarde info weet. De remblokken achter zijn ooit genoemd in een serviceflash van Nissan omdat deze lawaai produceren. Dat wilde ik als tip meegeven. Inderdaad zeg ik het alsof het daadwrkelijk de remblokken zijn. Maar dat horen we vast nog wel.

Zoals Ludolf aangeeft ZOU het aan de banden kunnen liggen maar dat denk ik zelf niet. Een hoge toon in de bochten KAN namelijk ook een aanlopende ankerplaat zijn. Deze zit achter de remschijven. Wiellager zou je ook rechtuit moeten horen en in een bocht nog beter. Een wiellager maakt een brommend geluid.

En inderdaad laat eens iemand secuur met de auto rijden die kan je zo vertellen of de wiellagers stuk zijn.

Ton

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Primera of stel zelf een nieuwe vraag.