Nissan Micra: Remschijven versleten ??

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2

Mijn Nissan Micra heeft momenteel 45000 km op de teller. Tijdens een grote onderhoudsbeurt vertelde de dealer dat de remschijven (voor) versleten waren. Ze mogen minimaal 20 mm zijn, maar ze zijn nu 19 mm. Hij wilde de schijven vervangen en tevens de remblokken.
Ik heb dit (nog) niet laten doen.
Ik vind het het erg snel dat nu de remschijven al versleten zijn. Wil de dealer wat extra's verdienen of is dat een kwaal van de Nissan Micra?
Als de schijven vervangen moeten worden, dan is het verstandig om ook de blokken te vervangen. Moet de remolie dan ook vervangen worden?
Zijn er mensen die dit probleem herkennen?

pberge

Geplaatst door pberge (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Micra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

jan5047 (0) PRO, 13 jaar geleden

remschijven en blokken altijd gelijk vervangen remolie hoeft niet gelijk wordt meestal om de 2jaar gedaan ,of het snel is
als je veel remt slijt het rij constant snelweg dan zal het minder zijn
als je de dealer niet vertrouwt moet je je auto daar niet brengen !

Nissanwielmonteur (0) PRO, 13 jaar geleden

De opgeven minimum dikte is inderdaad 20mm.

Persoonlijk zou ik als de remblokken nog dik genoeg zijn ze eerst over een schuurblokje halen zodat ze weer mooi glad worden.

Scheelt toch weer in de kosten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Micra of stel zelf een nieuwe vraag.