Nissan Micra: roest aan dorpel

Bouwjaar: 1996

Hallo,

Mijn nissan k11 begint aan de rechterdorpel roestbulten te vertonen. De lak begint op te bollen. Is dit goed te behandelen of is het verstandiger om voorlopig af te wachten en wanneer de dorpel echt doorgerot is deze te laten lassen? Het lijkt mij dat de roest van binnenuit komt en het schoonmaken en opnieuw lakken van de buitenzijde weinig zin heeft. Roestproces gaat immers door en lijkt mij moeilijk te stoppen.
wat kan ik het beste doen met deze dorpel?

Mvg,
Christiaan

Brum1467

Geplaatst door Brum1467 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Micra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

dupl-u-31272-5dd14a35cc45a+RVDK (0), 18 jaar geleden

je kunt beter het proberen te verhelpn en bijv een klein gaatje te boren en goed inspuiten met tectyl dan wordt dat afgedekt en is er geen zuurstof verbinding meer mogelijk waardoor corrosie niet verder plaats kan vinden vaak kun je dat het beste proberen aan de onderkant van de dorpel en dan adichten met een rubberdopje en overspuiten met tectyl

Brum1467 (0), 18 jaar geleden

Ik heb inmiddels aan de binnenzijde bij de achterbank het paneel losgehaald. Via die weg kan ik wel in de dorpel komen. het lijkt er echter op dat de dorpel bestaat uit twee delen. Een kokerbalk waar het buitenplaatwerk tegen aan is gelast. Die kokerbalk van binnenuit tectyleren is wel te doen zonder een gat te boren. Ik vrees echter dat dat het probleem niet verhelpt omdat de roest ontstaat tussen de buitenzijde van de kokerbalk en het buitenplaatwerk wat daar strak tegen aan zit. Daartussen komt vuil en vocht terecht. Ik zou dus een vrij dun middel moeten hebben dat ik er tussen kan laten lopen en het roestproces stopt. Tectyl is er volgens mij moeilijk tussen te krijgen. Wat zou hier een geschikt middel voor zijn?
Christiaan

arie549 (0) PRO, 18 jaar geleden

lijnolie, is te koop bij iedere schilderswinkel....

wordt ook veel gebruikt bij het conserveren van oldtimers.

VINK (0) PRO, 18 jaar geleden

IK DENK DAT ALS JE DE BOBBEL WEGSCHUURT ER AL EEN GAT ONTSTAAT
BETER IS HET OM HET GAT DICHT TE MAKEN EN MET ML AF TE WERKEN.
GR LUIS

RoelV (0) PRO, 18 jaar geleden

Even terug naar de vraag....behoorlijke roest aan een Nissan Micra van 1996. Mag je zoiets verwachten?? IK heb het nog nooit gezien...Als je het vervolgens gaat dichtstoppen denk ik aan de tijden van weleer toen de Kadettjes nog volgepolyesterd werden....Wat ik wil zeggen, valt dit nergens onder? Ik vind het wel vlug hoor..

Brum1467 (0), 18 jaar geleden

Het is inderdaad wel wat snel dat die dorpel na negen jaar begint te roesten. Maar het probleem is nog niet zo erg dat ik gelijk door de dorpel heen steek en het gaat ook niet zo snel als bij de kadettjes van weleer. Het gaat om een bult van enkele centimeters en een grotere plek van ongeveer tien centimeter. Ik hoop die dorpel dan ook nog te kunnen redden. Ik zal binnenkort eens proberen om een klein stukje schoon te maken om te kijken hoe groot de schade is. In lapmiddelen als gaten dichtsmeren met polyester etc. zie ik niet zoveel. Zonde van het geld. Roesten gaat gewoon door, het ziet er alleen tijdelijk wat mooier uit. Dan kan ik beter wat laten lassen. Dat is duurzamer. Ik ben eigenlijk nog niet van plan om deze auto al weer weg te doen. Erg betrouwbaar en rijdt prima.
Christiaan

VINK (0) PRO, 18 jaar geleden

DAT BEDOELDE IK OOK ,STUK ERUIT HALEN EN EEN STUK ERIN LASSEN(LATEN).
LAPMIDDELEN DAAR HEB JE WEINIG AAN .
HET ROESTIGE GEDEELTE MOET WEG,ANDERS GAAT HET GEWOON DOOR
GR LUIS

dupl-u-31272-5dd14a35cc45a+RVDK (0), 18 jaar geleden

mischien heel stom maaar maak het schoon gat of geen gat maar aan de binnenkant tectylere dan opvullen met purschuim en afwerken met staal plamuur(moet je wel een gaatje hebben) moet ruimte genoeg hebben voor eeert vloeibare polyester en daarne afwerken met staal plamuur (of denken aan overzet dorpels ken niet direct het type auto dus weet niet of het mogelijk is .
op zich een goede oplossing maar moet wel zorgen voor een goede ondergrond dus wil je schuimen dan moet je het weer goed uitpulken om een voldoende ruimte te krijgen voor vloeibare polyester (bere sterk) en dan afwerken met staal plamuur en goed in de grond en afspuiten (kleur kan tegenwoordig in spuitbus gedrukt worden)

sjaak10918 (0) PRO, 18 jaar geleden

kokerbalken mag je niet dichtpeuren, die moeten kunnen doorwaaien/luchten, anders rot de rest zo weg. Sjaak.

JEROEN5326 (0) PRO, 18 jaar geleden

HALLO ALLEMAAL!!
Het komt HELAAS wel vaaker voor dat de dorpels van de 3drs micra's weg rotten ,klopt is vaak de rechter dorpel , net na de deur.DE oplossing is toch nog steeds het (laten) lassen van de dorpel.
Wat ook vaak voorkomt (bij ons dan ,aan de kust)is het wegrotten van de onderste frontbalk, DUS LET OP als je een 'wat oudere micra gaat kopen of keuren!!

suc6 Jeroen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Micra of stel zelf een nieuwe vraag.