Nissan Almera: Ruitenwis mechanisme

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: N15

Hallo,

Ik heb een probleem met mijn ruitenwisser mechaniek, zal het zo goed mogelijk proberen uit te leggen omdat ik niet alle benamingen voor de onderdelen ken.
Geregeld vliegt de verbindingsstang tussen de wismotor en de ruitenwisser los aan de kant van de ruitenwissers.
Nu is ie wel zo weer terug te drukken, word er ook al aardig handig in rechter ruitenwisser eraf, rooster eraf en op gevoel terug drukken, maar elke keer voel ik dat ie er steeds losser op komt, duurt niet lang en hij blijft helemaal niet meer zitten.

Nu heb ik al gezocht bij 2 slopen hier in de buurt en een verzoek gedaan via onderdelen lijn voor een nieuw mechanisme of het liefst alleen die plastic bussen die op dat draaiende deel zitten maar zonder resultaat, ook contact met een nissan dealer in de buurt gehad maar daar kom ik niet verder mee dan ''breng hem maar even'' met uiteraard een fikse rekening als gevolg wat ik op dit moment niet kan gebruiken.

Nu lijkt het me dat het mechanische op zich wel helemaal in orde is en dat ik eigenlijk de bussen zou moeten vervangen, maar kun je die los krijgen en het belangrijkste hoe kom ik daaraan?

Bij voorbaat dank.

cerberus99

Geplaatst door cerberus99 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Almera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

jan T (10) PRO, 11 jaar geleden

nee die zijn meestal niet los tekrijgen .
kun je geen gaatje boren en draad tappen en met een boutje de boel vast zetten niet zo vast dat het niet draaid maar gewoon nog een tikkje speling zeld bij een escort gedaan en werkte perfect alleen een beetje loctit op de schroef doen voor los lopen.

groetjes jan.

cerberus99 (0), 11 jaar geleden

Dat is iets nog niet aan gedacht had en precies een oplossing is waar ik wel van hou :), ik heb geen idee op het toepasbaar is omdat ik die bus, of draaipunt zelf nog niet gezien heb maar alleen maar blind op gevoel de arm op de bus heb gedrukt.
Morgen zal ik even alles loshalen en kijken of dat bij mij toepasbaar is.

jan T (10) PRO, 11 jaar geleden

juist maar het moet wel gaan hoor als je het los hebt hij zit waarschijnlijk gewoon op een soort bol geklikt en dan kun je daar gewoon een klein gaatje met een klein schroefje met grote ring op doen.
sukses er mee en hoor graag of het bij jou wagen ook mogelijk is.

groetjes jan.

Nissanwielmonteur (0) PRO, 11 jaar geleden

Wat is er zo moeilijk aan je verhaal?? Je zegt dat je de rechtse verbindingstang moet hebben. Doe de linkse ook, die is net zover gesleten.

Dus 28841-1M200 en 28842-1M200

jan5047 (0) PRO, 11 jaar geleden

Wat janT zegt is de beste oplossing enkel ik doe het meestal met een splitpen, dus ook gaatje boren van 3 mm en daar een splitpen doorheen en even ombuigen, heb er zo al tientallen gedaan ook onderweg, kan soms wel moeilijk gaan soms zijn de bolletje's gehard
scheelt aanmerkelijk in de kosten, de stangen die los gaan zijn meestal de hangende

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Almera of stel zelf een nieuwe vraag.