Nissan Micra: Ruitenwisser gaat soms niet meer uit

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2 16v 48KW

Hallo,

Ik heb het volgende probleem. Als de wissers op de uit-stand staan gaan deze door de regensensor wel aan maar wanneer het droog wordt gaan ze niet meer uit. Als je soms stopt bij soplicht of zo gaan ze wel uit maat beginnen weer zodra men wegrijdt. Ik heb het sproeierpompje al vervangen. (niet org. Nissan maar van FEBI) en de interval doet het niet. Weet iemand waar dit aan zou kunnen liggen?

Alvast bedankt John.

KARMANN J

Geplaatst door KARMANN J (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Micra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

Nissanwielmonteur (0) PRO, 11 jaar geleden

ik denk dat je de motor opzich eens aan een nadere inspectie moet onderwerpen. Mogenlijk heb je daar last van vocht.

m123maurice (0), 11 jaar geleden

Volgens mij heb ik een seen stukje gelezen van een defecte ruitensproeierpomp ? Deze zou dit ook kunnen veroorzaken....

Nissanwielmonteur (0) PRO, 11 jaar geleden

Die is al vervangen. Maar misschien is het handig als je het stekkertje eens loshaalt.

m123maurice (0), 11 jaar geleden

Stom, niet goed gelezen sorry !!

KARMANN J (0) PRO, 11 jaar geleden

Hoi ton en Maurice

Ik heb inderdaad zelf al een nieuw ruitensproeierpompje gemonteerd, dit op aanraden van de nissandealer. Alleen het is geen origineel pompje maar van febi. Maar lijkt mij sterk dat dit hier iets mee te maken heeft. Alleen met de oude pomp werkte de regensensor wel maar hij ging bij droog weer niet meer uit. De interval deed het met de oude pomp ook niet en dus nu met de nieuwe nog steeds niet. Een beetje vreemd niet? Of zou het toch een originele moeten zijn? Laat maar wat horen.

Gr. John.

cjvdblij (0), 11 jaar geleden

Hallo,

Ik heb met de auto van mijn vrouw een vergelijkbaar probleem. De ruitenwisser gaat aan en blijft aan (op stand low). Bij weinig toeren (op kruising afrijden), stop hij wel, maar gaat daarna weer aan. Net pompje laten vervangen (door origineel) en het probleem leek over. De volgende dag (vanochtend) bleef hij echter gewoon weer aan!! Verdoe er dus geen tijd en geld mee.

http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i... spreekt over een relais bij een micra uit 1995. Ik weet niet in hoeverre dat in het model 2003 ook nog zo is, maar dat is waar ik vanavond ga zoeken en het schoonmaken.

Groeten,
CJ

KARMANN J (0) PRO, 11 jaar geleden

Hallo allemaal,

Ik zal de wissermotor eens nakijken, misschien dat het toch wel een vochtprobleem is, ik hou jullie op de hoogte.

Gr. John.

KARMANN J (0) PRO, 11 jaar geleden

Hallo Allemaal,

Heb alles gecontroleerd, niets aan de hand alles mooi schoon en droog. Heb ook weer het nieuwe sproeierpompje eruitgehaald en het oude er weer aan gehangen, en wat denk je precies het zelfde als met het nieuwe pompje terwijl eerst wel de regen sensor werkte op dit pompje, heb ook al een afbeelding gevonden van een relais-kastje onder de motorkap, geen interval relais te vinden ook niet in kastje (zekering houder in de auto). Er zitten aan de wissermotor 4 draden tw. zwart geel groen en oranje. Op alle krijg ik signaal alleen niet op de oranje, ook niet met de stekker van de pomp af. Ik ga weer verder met zoeken maar misschien dat jullie nog wat weten, alvast bedankt.

Gr John

KARMANN J (0) PRO, 11 jaar geleden

Hallo allemaal,

Ik heb nu van een andere Nissan dealer te horen gekregen dat de regensensor wel eens de oorzaak zou kunnen zijn. Schijnbaar laat de gel die zich om de sensor bevindt los ,waardoor er vals licht tussen de sensor en de ruit doorschijnt. Losse gel is leverbaar ong. 56 euro en regensensor kost 176,70. Ga ik morgen weer controleren.

Ik hou jullie op de hoogte Gr., John.

KARMANN J (0) PRO, 11 jaar geleden

Hallo Allemaal,

Jullie zullen het niet geloven maar ik heb het gevonden. Wat was het geval, onder de binnenspiegelkap waaronder zich de regensensor bevindt, zitten drie kabeltjes waarvan er dus 1 doorgeschuurd was, waarschijnlijk is er een keer een andere voorruit in gekomen en heeft men bij de montage of demontage hier niet goed op gelet. ik heb hem gesoldeerd en alles werkt weer.


Gr John.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Micra of stel zelf een nieuwe vraag.