Nissan Micra: defecte kachel en het is niet de weerstand..

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.0

hallo, ik heb een probleem waar ik waarschijnlijk iets te lang mee gewacht heb. eerst deed mijn kachel het alleen nog maar in stand 4 en 5. daarna alleen nog maar in stand 5 en nu helemaal niet meer. Ik kwam erachter dat de betreffende zekering gesprongen was. nieuwe erin gezet en sprong meteen weer. (op laagste stand) weer een nieuwe, maar zwaardere (20 ipv 15) erin gezet, sprong weer, dit keer met een vonk die onder dashboardkastje vandaan kwam. nieuwe kachelweerstand gekocht deze erin gezet, en nog steeds springt de zekering er uit. Ik hoor even niets als ik contact maak en dan een paar seconde later een tik van dat ie gesprongen is. Iemand enige idee waardoor dit kan komen en wat ik er aan kan doen?! Alvast bedankt!
Groet, Roos

roos-jes

Geplaatst door roos-jes (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Micra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Profundo Autoservice (0) PRO, 11 jaar geleden

Waarschijnlijk zit de kachelmotor vast of de koolborsteltjes zijn helemaal weggesleten, dan zitten de veertjes van de koolborstels tegen de collector en heb je kortsluiting.
Zwaardere zekeringen zou ik nooit meer doen want voor je het weet wordt het heel erg warm in de auto.... (zonder kachel)
Een te hoge belasting door de kabelboom kan er namelijk voor zorgen dat de kabelboom te warm word en vlam vat

Een kachel-aanjager-motortje kun je op de sloop krijgen voor weinig.

roos-jes (0), 11 jaar geleden

Dank je voor je reactie. En hoe kan ik checken of dit het geval is? Kan ik dit ergens zien en zo ja waar?

Michel7773 (0) PRO, 11 jaar geleden

Je kan de kachelmotor demonteren en voelen of die zwaar draait. Kachelmotor zit aan de passagierszijde onder het dashboard.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Micra of stel zelf een nieuwe vraag.