Nissan Almera: Schakelaar achterruitverwarming

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine

Beste sleutelaars en anderszins deskundigen!

De schakelaar van de achterruitverwarming functioneert niet meer. Knopje blijft niet ingedrukt en lampje gaat niet branden. Er is ook geen klikje te horen. Ik heb al het een en ander uit elkaar gehaald maar lijk niet dicht genoeg bij het schakelaartje te kunnen komen. Oja, de zekering is niet kapot. Wat kan ik doen?

Graag hoor ik van jullie, liefst voor de koude dagen!
Alvast bedankt.

Bobsnissan

Geplaatst door Bobsnissan (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Almera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

pulsar16v (0), 12 jaar geleden

dat knopje is volgens mij overleden (veertje kapot of los geschoten)

op de sloop kijken voor een andere = kortste klap en goedkoopste

dat knopje zit in het kachelbedieningspaneel
je zult het (tussen)dashboard zover moeten demonteren dat je daar bij kunt
daarna trek je voorzichtig de 3 draaiknoppen er recht af en zit er nog een schroefje bovenop dat kachelbedieningspaneel en mischien ook onder (GOED KIJKEN)
als je dat allemaal los hebt zou je het afdekplaatje er met voorzichtige kracht kunnen afhalen en kun jij bij je knopje

vr gr

Bobsnissan (0), 12 jaar geleden

Hoi,
Bedankt voor je antwoord. Ben direct aan de slag gegaan, en heb het afdekplaatje kunnen verwijderen, maar dan is er volgens mij nog steeds geen los knopje te vinden wat je afzonderlijk los kunt maken. Of moet je dat hele witte kastje met alle knopjes en draaiknoppen demonteren en van de achterkant in?

Groet,
Bobsnissan

Nissanwielmonteur (0) PRO, 12 jaar geleden

Bij een model Almera N16 van 2000 en ouder blijft het knopje van de achterruitverwarming ook niet staan. Die is timer gestuurd. Wat het lampje betreft dat moet ik even opzoeken.

pulsar16v (0), 12 jaar geleden

oh kijk dat ie timer gestuurd is wist ik niet, dacht is bijna zelfde als de n15. alleen op een nieuwe plek
maar het lampje kan wel stuk wezen maar kan ie zn werking nog wel doen toch, bij mij doet dat lampje het zo nu en dan ook niet maar doet zn werk wel.

koffieboon (0), 12 jaar geleden

Heb hetzelfde probleem gehad met een Tino van dat jaar.
Dacht eerst ook dat het knopje stuk was, maar het bleek het relais te zijn. Als ik me niet vergis zit ie bij de linkervoet van de bestuurder. Met een nieuw relais was het gefixt!
Je kunt het natuurlijk beter eerst even proberen met een ander relais van hetzelfde type.

Succes

Bobsnissan (0), 11 jaar geleden

. Ik wil kijken of het relais stuk is. Welke van de twee relais is het die ik vind onder de motorkap-hendel (achter een interieurkapje), is het de blauwe of de zwarte? Waar in de auto kan ik evt nog zo'n zwart relais vinden om te testen of die hEt probleem zou kunnen verhelpen?

koffieboon (0), 11 jaar geleden

Ik weet niet meer uit mn hoofd welke kleur het was. Ik meen een blauwe. Sowieso kun je ze allebei proberen (kijk naar het nummer op het relais): in de motorruimte kun je links in het relaisdoosje meer van dezelfde soort vinden. Ik geloof dat het die van de brandstofpomp hetzelfde was.
Succes en laat aub de oplossing weten hier!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Almera of stel zelf een nieuwe vraag.