Nissan 200SX S13 CA18DET 1990: schakelen vanuit neutraal bij warme motor

Bouwjaar: 1990, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 2800, Vermogen (kw): 230

ik heb een datsun met een nissan 200sxmotor en bak, maar het probleem is als volgt.
Als de motor koud is schakelt deze perfect en zonder kraken, ook vanuit de vrij.
Maar nu komt het, als de motor en bak heet zijn krijg ik hem vanuit stilstand niet in de versnelling, als ik de motor uitzet valt hij er wel meteen in. Ook als de motor heet is schakelt hij perfect zonder kraken, maar het probleem doet zich dus voor vanuit stilstand als de koppeling losgelaten is. Terugschakelen naar de 1e tijdens het rijden is ook geen probleem. De bak is er nu uit en de koppeling is in perfecte staat en de drukgroep ziet er ook onbeschadigd uit(30K oud).

peet330d

Geplaatst door peet330d , lid sinds 11 jaar geleden

6 Reacties

kaleido 1 PRO, 1 jaar geleden

Als ik het zo zie kan het wel eens een plakkende plaat op de priseas zijn geweest , veel roest , en als de as meer uitzet dan de plaat glijd het niet meer zo makkelijk .

peet330d, 1 jaar geleden

Je bedoelt dat de as van de plaat niet goed schuift over de priseas? de bak ging best lastig van de motor los, dus dat is nog niet zo'n gek idee. Maar dat is al na 30K kilometer, en dat zou betekenen dat de as meer uitzet dan de plaat.

peet330d, 1 jaar geleden

Er was trouwens helemaal geen roest, alleen bruin stof.

kaleido 1 PRO, 1 jaar geleden

Roest stof.

    Ik kijk het morgen bij daglicht even na, bedankt voor de reactie. - peet330d, 1 jaar geleden

peet330d, 1 jaar geleden

Het probleem is opgelost, ik heb de drukgroep en koppeling los gehad en heb in het verleden een beetje kopervet gebruikt op de priceas. Dat was dus de grote fout, die droogt uit en gaat vast zitten tussen de priceas en plaat waardoor de plaat niet meer kon bewegen en vast ging zitten.Heb alles met remmenreiniger gereinigd en daarna met sachs pricasvet licht ingevet en alles werkt weer perfect, bedankt voor het meedenken.

kaleido 1 PRO, 1 jaar geleden

Toch een plakkende plaat dus , mooi dat het opgelost is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan 200sx of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.